Αυξήθηκε το στήθος: Η εξέλιξη των τεχνικών αύξησης του μαστού

Αύξηση στήθους

Οι γυναίκες σκέφτηκαν την αύξηση του μαστού ήδη από τον Μεσαίωνα. Στη συνέχεια, το ειδικό ρούχο δημιούργησε την εμφάνιση μιας υπέροχης προτομής. Ωστόσο, αυτά τα πρώτα μυστικά της "γυναικείας περικοπής" εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στα ίδια σουτιέν ώθησης μέχρι σήμερα. Αλλά πόσο όμορφο φαίνεται το φυσικό στήθος που δεν έχει χάσει το σχήμα του με την ηλικία ή μετά το θηλασμό! Οι σύγχρονες γυναίκες εξακολουθούν να ανησυχούν για την ελκυστικότητα των δικών τους σωμάτων και η μόδα για τη φυσική ομορφιά και μια σπορ εμφάνιση τους εμπνέει μόνο.

Η προσέγγιση του θέματος της αύξησης του μαστού συνήθως ξεκινά με τη χρήση διαφόρων «λαϊκών» μεθόδων, οι οποίες συχνά δεν έχουν απτό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, η γυναίκα σκέφτεται για πιο ριζοσπαστικές μεθόδους. Και έπειτα, οι διαφημίσεις έρχονται στη διάσωση που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για τη διεύρυνση του μαστού.

διατροφή

Ας ξεκινήσουμε με τη στοιχειώδη διατροφή του μαστού. Πολλοί άνθρωποι αποδίδουν τις μαγικές ιδιότητες του λάχανου.

Οι ενήλικες γυναίκες της έχουν ελάχιστη χρησιμότητα. Φυσικά, σε γενικές γραμμές, το προϊόν είναι καλό για την υγεία, πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά θα συμβάλει στην αύξηση του μαστού μόνο αν η γυναίκα αναρρώσει. Σε αυτό το θέμα, το λάχανο είναι επίσης «βοηθός», ανάλογα με το πόσο και με το τι τρώγεται. . .

Παρεμπιπτόντως, οι διατροφολόγοι λένε ότι εάν αυξήσετε το βάρος, όχι περισσότερο από 10-20 γραμμάρια θα εισέλθουν στο στήθος.

Παρεμπιπτόντως, το λάχανο έχει τρομερή παρενέργεια - προκαλεί διαδικασίες ζύμωσης στα έντερα και μπορεί να προκαλέσει αέριο και μετεωρισμό. Επομένως, δεν πρέπει να είστε απασχολημένοι με το χειρισμό αυτού του προϊόντος.

Η δεύτερη θέση στη διατροφή του μαστού καταλαμβάνεται από μπύρα ή μαγιά. Όπως και με το λάχανο, η κύρια συνέπεια της συχνής κατανάλωσης τέτοιων τροφίμων είναι η παχυσαρκία. Η μπύρα, όπως ένα μεθυσμένο ποτό, αποδίδεται στην ικανότητα να επηρεάζει τα επίπεδα ανδρικών ορμονών και ακόμη και την ισχύ. Πολλά έχουν ειπωθεί γι 'αυτό σε άρθρα σχετικά με τον αλκοολισμό μπύρας. Θέλω να δηλώσω αμέσως ότι οι γυναίκες που ονειρεύονται να αυξήσουν τα οιστρογόνα πίνοντας μπύρα είναι απίθανο να πετύχουν.

Η εμφιαλωμένη μπύρα δεν περιέχει σχεδόν πραγματικό λυκίσκο. Η μαγιά, είτε συμπιεσμένη είτε στεγνή, είναι επίσης παστεριωμένη. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η διατροφή ζύμης που παρασκευάζεται θα διευρύνει το στήθος και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στο ήπαρ και στο πεπτικό σύστημα.

Γυμνάσια

Ο δεύτερος δημοφιλής τρόπος αύξησης του μεγέθους του μαστού είναι μέσω της σωματικής άσκησης.

Ας κάνουμε μια κράτηση αμέσως ότι δεν έχουμε τίποτα ενάντια σε τέτοια βάρη. Βοηθητικός. Βοηθά στη διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση. Ναι και ανακουφίζει το ψυχολογικό άγχος.

Αλλά το στήθος δεν μεγαλώνει. «Αιωρώντας» τον θωρακικό μυ, μπορείτε εύκολα να σηκώσετε το στήθος που έπεσε μετά τον τοκετό. Αλλά δεν θα μπορείτε πλέον να το κάνετε. Η άσκηση οδηγεί σε αδυναμία και απώλεια βάρους και το υποδόριο λίπος στην περιοχή του θώρακα καίγεται ταχύτερα από ό, τι στους ίδιους μηρούς.

καλλυντικά

Υπάρχουν πολλές κρέμες, τζελ και λάδια διαθέσιμα για τη διεύρυνση του μαστού. Η σύνθεση περιλαμβάνει ένα ορμονικό συστατικό, οπότε υπάρχει η ευκαιρία να κάνετε μια μεγαλύτερη προτομή για λίγο. Ελαφρώς - συνήθως περίπου 0, 5-1 μεγέθη.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μαστοπάθειας έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Μόλις το κορίτσι σταματήσει να τα χρησιμοποιεί, τα στήθη θα επιστρέψουν στο μέγεθός τους μετά από μια εβδομάδα.

Ένα σημαντικό σημείο: ένας γιατρός συνταγογραφεί κρέμες για μαστοπάθεια, καθώς είναι επικίνδυνο να παίρνετε μόνοι σας ορμονικά φάρμακα!

Μερικοί γυναικολόγοι είναι βέβαιοι ότι η ανεξέλεγκτη χρήση κρεμών και ελαίων "για μεγέθυνση του μαστού", αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσει σε νεοπλασία των μαστικών αδένων.

Ορμόνες

Ορισμένες γυναίκες επιλέγουν ορμονικά φάρμακα για τη διεύρυνση του μαστού. Μερικά χάπια ελέγχου των γεννήσεων είναι γνωστό ότι έχουν αυτήν την πολύ «ωραία» παρενέργεια.

Αλλά όταν παίρνετε χάπια είναι προσωρινό ζήτημα. Ίσως όχι χωρίς συνέπειες - καθώς μπορεί να εμφανιστούν ορμονικές διαταραχές και παχυσαρκία. Ωστόσο, πολλές γυναίκες λαμβάνουν χάπια ελέγχου των γεννήσεων για δεκαετίες χωρίς επιπλοκές.

Ενέσεις

Οι προσπάθειες αλλαγής μεγέθους του μαστού με την ένεση «κάτι» για αύξηση του όγκου είναι άνω των εκατό ετών. Πρώτον, τα στήθη διογκώθηκαν με ενέσεις παραφίνης. Η πρώτη χειρουργική επέμβαση χρονολογείται από το 1889. Το αποτέλεσμα ήταν, αλλά συνοδεύτηκε από πολλές παρενέργειες. Η παραφίνη είναι μια ουσία ξένη στο σώμα, λόγω της οποίας έγινε απόρριψη. Οι φλεγμονώδεις διαδικασίες άρχισαν στο στήθος, κάτι που θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει στο θάνατο του ασθενούς.

Πολύ αργότερα, εγχύθηκε υγρή σιλικόνη, γέλη πολυακρυλαμιδίου (PAGE) και τα ανάλογά της. Σε αντίθεση με την παραφίνη, αυτά τα υλικά θεωρούνται πολύ καλύτερα από το σώμα. Παρόλα αυτά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συστολής της κάψουλας. Το σώμα σχηματίζει μια προστατευτική κάψουλα γύρω από κάθε (ακόμη και θεωρητικά αβλαβές) ξένο σώμα, το οποίο αναπτύσσεται από συνδετικό ιστό. Τέτοιες κάψουλες σχηματίζονται ακόμη και γύρω από ένα κοινό θραύσμα. Το πρόβλημα είναι ότι η κάψουλα μπορεί να γίνει πολύ σκληρή. Κάθε διάσπαρτη σταγόνα καλύπτεται με μια κάψουλα και η σιλικόνη που περικλείεται στην κάψουλα «στερεοποιείται». Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν συχνές περιπτώσεις όπου, μετά από ενέσεις ενός συνθετικού τζελ, το στήθος αρχίζει να σκληραίνει και ο ασθενής αισθάνεται πίεση και πόνο. Παρεμπιπτόντως, η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο από τη δεκαετία του 1950 έως το 1960 παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος μετά την επέμβαση. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τη φυσικότητα των πλούσιων μορφών της Μέριλιν, αλλά πέρυσι τα έγγραφα του προσωπικού γιατρού του αστεριού διατέθηκαν στο κοινό.

Η φλεγμονή και η μετανάστευση πηκτής στο στήθος μπορεί να απαιτούν επανεγχείρηση. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε όλη τη σιλικόνη που είναι ενσωματωμένη στο στήθος. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα της σιλικόνης είναι η τύχη της γυναίκας ότι είναι αδύνατη η αξιόπιστη διάγνωση του μαστού. Είναι πολύ δύσκολο για έναν μαστολόγο να διακρίνει (να διακρίνει) ένα πήκτωμα σε έναν αδένα από έναν όγκο. Συνιστάται σε αυτούς τους ασθενείς να πραγματοποιούν τη διάγνωση «στα ίδια χέρια» και να διατηρούν τα αποτελέσματα της έρευνας για συγκριτικά χαρακτηριστικά.

Ένεση υαλουρονικού οξέος στο στήθος

Η αλλαγή στο μέγεθος του μαστού με υαλουρονικό οξύ είναι νέα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει το μόνο ενέσιμο πληρωτικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αυξήσει τον όγκο του μαστού, των γλουτών και άλλων τμημάτων του σώματος.

Η επίδρασή του είναι παρόμοια με εκείνη άλλων υλικών υαλουρονικού οξέος - όταν μπαίνει στον ιστό, γεμίζει τον μεσοκυτταρικό χώρο, αυξάνοντας έτσι τον όγκο. Όπως κάθε υαλουρονικό οξύ, το τζελ διαλύεται εντός ενός έτους. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μειονεκτήματα σε αυτήν τη μέθοδο, αν και υπάρχουν περιγραφές της μετανάστευσης του πηκτώματος έξω από τον μαστικό αδένα, η οποία μπορεί να οφείλεται στον υπερβολικό όγκο ένεσης. Απαιτείται κατά μέσο όρο 200-300 ml για μεγέθυνση του μαστού.

Τώρα φτάνουμε σε μειονεκτική θέση της μεθόδου. Το μέσο κόστος είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος των υαλουρονικών πληρωτικών προσώπου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων, το σύνολο είναι αρκετά υψηλό. Και το αποτέλεσμα διαρκεί μόνο για ένα χρόνο. . .

Ας ελπίσουμε ότι ο ανταγωνισμός από τους κατασκευαστές θα μειώσει την τιμή των πληρωτικών και θα καταστήσει αυτή τη μέθοδο πιο προσιτή

Πλήρωση χειλιών στήθους

Το λίπος του ασθενούς χρησιμοποιείται για να γεμίσει το στήθος στο επιθυμητό μέγεθος. Η μέθοδος είναι αμφιλεγόμενη αλλά δημοφιλής.

Τα λιπώδη κύτταρα μας δεν προκαλούν καμία διαδικασία απόρριψης στο σώμα και ριζώνουν σε ένα νέο μέρος μετά τη μεταμόσχευση στην περιοχή του μαστού.

Το Lipofilling είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη διόρθωση του σχήματος του μαστού, την αφαίρεση ασυμμετριών και την ανασυγκρότηση μετά από χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των όγκων. Ωστόσο, είναι αναποτελεσματική ως μέθοδος μεγέθυνσης, διότι μπορεί πραγματικά να προσθέσει 0, 5 έως 1 στήθος μεγέθους. Τις περισσότερες φορές, απαιτείται πολλαπλή μεταφορά λίπους για να επιτευχθεί αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό ότι η λιποπλήρωση του μαστού δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών δεν συνιστά τη χρήση της, καθώς οι εκτεταμένες συνέπειες τέτοιων χειρουργικών επεμβάσεων δεν είναι ακόμη γνωστές. Με άλλα λόγια, η μέθοδος δεν είναι καλά κατανοητή. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της λιποπλήρωσης, οι χειρουργοί τοποθετούν μόνο λίπος στους υποδόριους και τους ρετροματικούς χώρους του αδένα. Ο ίδιος ο αδενικός ιστός δεν επηρεάζεται.

Εμφυτεύματα σιλικόνης

Η αύξηση του μαστού με την εισαγωγή ξένων αντικειμένων - οστών, γυαλιού, μαλλιού, σφουγγαριού και καουτσούκ - είναι γνωστή από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Οι συνέπειες αυτών των επεμβάσεων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες, καθώς οδήγησαν κυρίως σε απόρριψη ιστών και ακόμη και νέκρωση. Μόνο μέχρι την εμφάνιση εμφυτευμάτων σιλικόνης στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η θετική δυναμική της ανάπτυξης πλαστικής χειρουργικής για την αύξηση του μαστού τελικά έδωσε ώθηση.

Έκτοτε, τα εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν περάσει από πέντε στάδια βελτίωσης.

Ένα σύγχρονο εμφύτευμα μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα. Για τη διεύρυνση του μαστού χρησιμοποιούνται είτε σχήμα δακρύων (μεγαλύτερο φυσικό αποτέλεσμα) είτε στρογγυλά εμφυτεύματα. Στο εσωτερικό, γεμίζουν με ένα παχύ συνεκτικό πήκτωμα σιλικόνης, το οποίο έχει την ιδιότητα να διατηρεί το σχήμα του και να μην εξαπλώνεται ακόμη και αν το κέλυφος έχει υποστεί βλάβη, αν και αυτό είναι πολύ σπάνιο στην πράξη.

Φυσικά, η αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά έχει επίσης τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Πρώτον, πραγματοποιείται επεμβατική λειτουργία, η οποία απαιτεί προκαταρκτική εξέταση και σχετίζεται με τους συνήθεις λειτουργικούς κινδύνους.

Δεύτερον, η ίδια κάψουλα συνδετικού ιστού που αναφέρθηκε προηγουμένως αναπτύσσεται γύρω από το εμφύτευμα σαν ξένο σώμα, το οποίο σε σπάνιες περιπτώσεις οδηγεί στην ανάπτυξη κάψουλας. Μερικές φορές πρέπει ακόμη και να κάνετε μια δεύτερη λειτουργία για να αφαιρέσετε το καψάκιο. Για να αποφευχθεί αυτή η παρενέργεια με την τελευταία γενιά εμφυτευμάτων σιλικόνης, το κέλυφος άλλαξε: από ομαλό σε τραχύ, καλυμμένο με μικροσκοπικά βίλια. Μια τέτοια επιφάνεια δεν επιτρέπει την υπερβολική πυκνή και σκληρή κάψουλα.

Τρίτον, το εμφυτευμένο στήθος είναι πάντα πιο πυκνό από το φυσικό. Όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην πλάτη της, τέτοια στήθη δεν επεκτείνονται.

Τέταρτον, παραμένει μια ουλή μήκους έως 5 εκατοστών: είτε κάτω από το στήθος, είτε στο areola είτε κάτω από τη μασχάλη, ανάλογα με τη χειρουργική προσέγγιση.

Μετά την αύξηση του μαστού, τα εσώρουχα συμπίεσης πρέπει να φοριούνται για δύο μήνες και στη συνέχεια το στήθος πρέπει να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως για επιπλέον έξι μήνες. Παρεμπιπτόντως, ο ήλιος δεν ωφελεί καθόλου το γυναικείο στήθος, καθώς το υπεριώδες φως προκαλεί πολλές ανεπιθύμητες διαδικασίες στους μαστικούς αδένες. Αρκεί να συγκρίνουμε την ποιότητα του δέρματος σε ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή διάσπασης (στην περιοχή που εκτίθεται στο ηλιακό φως) και στην περιοχή του θώρακα.

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν παρεμβαίνουν στις τακτικές εξετάσεις του μαστού και δεν επιτρέπουν στο μωρό να τρέφεται (πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο τοποθέτησης του εμφυτεύματος). Όλα τα εμφυτεύματα συνοδεύονται από εγγύηση εφ 'όρου ζωής, αν και τα στήθη μπορούν να χάσουν το αρχικό τους σχήμα με την πάροδο των ετών καθώς οι ιστοί εξακολουθούν να τεντώνονται με την ηλικία. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο η τακτική άσκηση όσο και η χειρουργική ανύψωση του μαστού, εάν είναι απαραίτητο, είναι ευεργετικά.

Η αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα σιλικόνης παραμένει η πιο δημοφιλής πλαστική χειρουργική στον κόσμο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών. Προσφέρεται από γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, αλλά δεν συνιστάται η χειρουργική επέμβαση σε κορίτσια κάτω των 18 ετών. Δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας για την αύξηση του μαστού (όταν όλοι οι δείκτες υγείας είναι φυσιολογικοί) επειδή τα όμορφα στήθη μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε ηλικία!