Αύξηση στήθους

Αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού μπορεί να καταστεί ζωτικής σημασίας για μια γυναίκα λόγω ορισμένων παραγόντων: απώλεια μαστού από καρκίνο, συγγενείς ανωμαλίες, φυσικά μικρά στήθη, υποανάπτυξη των μαστικών αδένων, ξαφνική απώλεια βάρους ή απώλεια όγκου του μαστού μετά το θηλασμό. Τις περισσότερες φορές, η επιθυμία για μεγέθυνση του στήθους δεν είναι μόνο η ιδιοτροπία του δίκαιου σεξ, αλλά και η επιθυμία να νικήσει πολλά σύμπλοκα που σχετίζονται με αυτήν την περιοχή του σώματος. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική εξελίσσεται καθημερινά και μπορεί να προσφέρει στις γυναίκες πολλές ευκαιρίες για να λύσουν το πρόβλημα της διεύρυνσης του μαστού.


Μέθοδοι χειρουργικής πρόσβασης για αύξηση του μαστού:

 • Μέθοδος μασχάλης (μασχάλη)σας επιτρέπει να διατηρήσετε την ακεραιότητα του μαστού καθώς και την ευαισθησία του μαστού. Η μετεγχειρητική ουλή βρίσκεται σε εμφανή θέση. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η επιτυχής αύξηση του μαστού απαιτεί υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού εκ μέρους του χειρουργού και καλό ενδοσκοπικό εξοπλισμό. Όταν χρησιμοποιείτε τη μασχαλιαία μέθοδο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετήσετε σωστά το εμφύτευμα.
 • Περιεωριακή μέθοδοςπεριλαμβάνει μια τομή κατά μήκος του κάτω άκρου του areola της θηλής, ακριβώς ανάμεσα σε χρωματισμένο και άβαφο δέρμα. Η αύξηση του μαστού χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο είναι κατάλληλη για γυναίκες που έχουν ήδη παιδιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος βλάβης των αγωγών γάλακτος. Η περιαιολογική μέθοδος είναι κατάλληλη για μικρά εμφυτεύματα. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο χειρουργός μπορεί να κάνει πλαστική χειρουργική επέμβαση θηλών ταυτόχρονα χωρίς πρόσθετες τομές.
 • Υποβιβαστική μέθοδοςμία από τις ασφαλέστερες μεθόδους μεγέθυνσης του μαστού. Ο χειρουργός κάνει μια τομή στην πτυχή του μαστού της γυναίκας για να τοποθετήσει το εμφύτευμα. Αυτό δίνει στον χειρουργό εύκολη πρόσβαση στο σχηματισμό του κρεβατιού εμφυτεύματος. Γι 'αυτό το τοποθετεί βέλτιστα. Η ουλή μετά την αύξηση του μαστού είναι αόρατη επειδή καλύπτεται από το φυσικό πτυχές του μαστού. Το καλύτερο από όλα, αυτή η μέθοδος αύξησης του μαστού είναι κατάλληλη για γυναίκες με έντονη πτυχή του μαστού.
 • Πρόσβαση στον ομφάλιο λώροΔεν είναι δημοφιλές επειδή επιτρέπει την εγκατάσταση εμφυτευμάτων που είναι γεμάτα μόνο με αλατούχο διάλυμα και έχουν ήδη χάσει τη σημασία τους. Η ουσία αυτής της μεθόδου είναι ότι τα εμφυτεύματα τοποθετούνται μέσω μιας τομής πάνω από τον ομφαλό. Ο χειρουργός δημιουργεί ειδικές ενδοσκοπικές σήραγγες κάτω από το δέρμα από τον ομφαλό στο στήθος για ενδοπροθέσεις. Τα εμφυτεύματα παραδίδονται μέσω αυτού στην τσέπη του μαστού και μόνο στη συνέχεια γεμίζουν με αλατούχο διάλυμα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η πλήρης απουσία ουλών και ουλών στην περιοχή του θώρακα.
 • Διαδερματική προσέγγισηΧρησιμοποιείται σε συνδυασμό με κοιλιακή πλαστική χειρουργική για να αποφευχθούν επιπλέον κοψίματα στο σώμα του ασθενούς. Για να γίνει αυτό, ο χειρουργός εισάγει το εμφύτευμα μέσω μιας τομής στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η απουσία ουλών στο στήθος.

Θηλασμός μετά την αύξηση του μαστού

Κατά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού χρησιμοποιώντας τη μασχαλιαία ή υποβρύχια μέθοδο, οι αγωγοί γάλακτος στο στήθος δεν διαταράσσονται. Εάν μια γυναίκα έχει γενετική προδιάθεση για θηλασμό, μπορεί να μην φοβάται τα μελλοντικά της παιδιά. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι ο προγραμματισμός μιας εγκυμοσύνης μετά την αύξηση του μαστού θα πρέπει να ξεκινήσει όχι νωρίτερα από 1-2 χρόνια μετά την αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα.

Ενδείξεις για μεγέθυνση του μαστού

 • Πτώση του μαστού μετά το θηλασμό.
 • Πτώση του θώρακα ως αποτέλεσμα σοβαρής απώλειας βάρους.
 • Υποανάπτυκτες μαστικοί αδένες (υποπλασία του μαστού)
 • Απώλεια μαστικών αδένων από καρκίνο.
 • Η επιθυμία του ασθενούς για μεγαλύτερα στήθη.

Ποικιλίες εμφυτευμάτων για μεγέθυνση του μαστού

Είναι σύνηθες να διακρίνουμε εμφυτεύματα δύο τύπων: ανατομικά και στρογγυλά. Όλα έχουν τραχύ ή λείο κέλυφος. Ποιος τύπος πρέπει να χρησιμοποιείται συζητείται πάντα με τον χειρουργό. Οι ειδικοί διαιρούν το μέγεθος των εμφυτευμάτων με τον όγκο τους, ο οποίος μετράται σε χιλιοστόλιτρα. Τα εμφυτεύματα επιλέγονται αυστηρά ξεχωριστά για κάθε ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη τις φυσιολογικές τους ιδιότητες.

Προετοιμασία για αύξηση του μαστού

Προκειμένου μια γυναίκα να προετοιμαστεί για την αύξηση της μαστοπλαστικής, είναι απαραίτητο να γίνει προσωπική διαβούλευση με έναν ειδικό που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις λεπτές λεπτομέρειες της χειρουργικής διαδικασίας, καθώς και το προγραμματισμένο αποτέλεσμα. Μετά από αυτό, ο ασθενής αποστέλλεται σε μια σειρά εξετάσεων: μια γενική εξέταση αίματος και ούρων, αίματος για HIV, ηπατίτιδα, σύφιλη, βιοχημική εξέταση αίματος και μελέτες: EKG, φθοριογραφία, διαβούλευση με μαστολόγο, γυναικολόγο και αναισθησιολόγο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό της παρουσίας αντενδείξεων στην αύξηση του μαστού σε μια γυναίκα. Ο ειδικός λέει επίσης ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αύξηση της μαστοπλαστικής, αξίζει να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες: αλκοόλ και τσιγάρα σε δύο εβδομάδες. Δεν μπορείτε να φάτε ή να πιείτε την ημέρα πριν από την πλαστική χειρουργική.

Πώς γίνεται η αύξηση του μαστού;

Την ημέρα που προγραμματίστηκε η επέμβαση αύξησης του μαστού, ο ασθενής θα πρέπει κατά προτίμηση να φτάσει στην κλινική εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει χρόνος να προετοιμαστεί για τη χειρουργική επέμβαση. Αμέσως πριν από την αύξηση του μαστού, ο χειρουργός θα σηματοδοτήσει το σώμα της γυναίκας σύμφωνα με την προηγουμένως επιλεγμένη μέθοδο εκτέλεσης της επέμβασης. Αυτές μπορούν να είναι διακεκομμένες γραμμές στο κάτω μέρος της περιοχής της θηλής, γραμμές γύρω από την πτυχή του μαστού και ούτω καθεξής. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές δραστηριότητες, στον ασθενή χορηγείται γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, η περιοχή του θώρακα υποβάλλεται σε επεξεργασία με απολυμαντικό διάλυμα και αρχίζει η αύξηση της μαστοπλαστικής. Για να γίνει αυτό, ο χειρουργός κάνει κοψίματα με ένα νυστέρι σύμφωνα με τα σημάδια και εισάγει βέλτιστα τα έτοιμα εμφυτεύματα για να επιτύχει την καλύτερη εμφάνιση του μαστού. Στο τέλος της αύξησης της μαστοπλαστικής, τα ράμματα και ένας επίδεσμος τοποθετούνται στις τομές, στη συνέχεια τοποθετείται ένα ένδυμα συμπίεσης στη γυναίκα. Ο συνολικός χρόνος λειτουργίας δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες, αυτό είναι ατομικό.

Πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε μετά την αύξηση του μαστού;

Αμέσως μετά την πλαστική αύξηση του μαστού, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο επειδή η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, η γυναίκα πρέπει να έρχεται στον επίδεσμο κάθε δεύτερη μέρα έως ότου αφαιρεθούν τα ράμματα, περίπου 1-1, 5 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει βαρύτητα στο στήθος και τον πόνο, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς το πρήξιμο των μαστικών αδένων παραμένει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Για να ανακουφίσει την ευημερία της γυναίκας, ο χειρουργός συνταγογραφεί αναλγητικά. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να φοράτε εσώρουχα συμπίεσης, καθώς θα αποτρέψει την ανάπτυξη οιδήματος, θα κρατήσει τα εμφυτεύματα στη θέση του και θα διευκολύνει τη ζωή κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης, η οποία διαρκεί περίπου ενάμιση μήνα. Με την πάροδο του χρόνου, το οίδημα υποχωρεί και είναι δυνατό να αξιολογηθούν τα πραγματικά αποτελέσματα της αύξησης του μαστού. Αξίζει να σταματήσετε να φοράτε ένα σουτιέν συμπίεσης μόνο με την άδεια του χειρουργού. Μια απλή και γρήγορη ανάκτηση μετά την επέμβαση δεν θα είναι πολύ σύντομη.

Γιατί χρειάζεστε ρούχα συμπίεσης μετά από μια μαστοπλαστική αύξησης;

Τα εσώρουχα συμπίεσης είναι ένα ειδικό σουτιέν από ελαστικές ίνες με ένα λουράκι στερέωσης. Μετά από μια αύξηση μαστοπλαστικής, φοριέται για να σχηματίσει μια φυσική κάψουλα για εμφυτεύματα στο στήθος της γυναίκας. Χάρη σε αυτό το εσώρουχο, τα εμφυτεύματα στήθους στερεώνονται στη σωστή θέση και δεν κινούνται. Το πρήξιμο μετά τη χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αναπτυχθεί επειδή το σουτιέν πιέζει τον κύριο μυϊκό πότο. Δεν είναι δυνατόν για όλες τις γυναίκες να αντικαταστήσουν τα εσώρουχα συμπίεσης με μια κανονική αθλητική μπλούζα. Πριν το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με τον χειρουργό σας.

Τι πρέπει να εγκαταλείψετε αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού;

 • Βαριά σωματική δραστηριότητα;
 • Ανύψωση βαρέων αντικειμένων.
 • Αθλητισμός;
 • Περιποιήσεις σπα, μπάνιο, σάουνα
 • Ηλιοθεραπεία, κολύμπι σε ανοιχτά νερά.
 • Κοιμηθείτε στο πλάι σας, γυρίστε στο πλάι σας.

Πιθανές επιπλοκές μετά την αύξηση του μαστού

 • Ορόματα, αιματώματα;
 • Μετατόπιση μοσχεύματος, έντονο περίγραμμα.
 • Κάψουλα συστολή
 • Ουλές Keloid;
 • Απώλεια ευαισθησίας στις θηλές και στο στήθος.

Πώς λερώνονται τα ράμματα μετά από χειρουργική επέμβαση;

Η επαρκής φροντίδα είναι αρκετή για την επιτυχή επούλωση των ραφών μετά την αύξηση του μαστού, ενώ δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών προϊόντων και αλοιφών.

Αντενδείξεις για χειρουργική επέκταση του μαστού:

 • Σακχαρώδης διαβήτης και φυματίωση.
 • Ογκολογία;
 • Η παρουσία χρόνιων και μολυσματικών ασθενειών στο οξύ στάδιο.
 • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
 • Κακή πήξη του αίματος.
 • Τάση ουλών
 • Κιρσοί;
 • Θηλασμός;
 • Εγκυμοσύνη;
 • Εμμηνόρροια;
 • HIV, ηπατίτιδα, σύφιλη
 • Ηλικία κάτω των 18 ετών.

ερώτηση απάντηση

Πόσο σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού μπορείτε να κάνετε σεξ;

Δεν πρέπει να συνεχίσετε την οικεία ζωή σας νωρίτερα από ένα μήνα μετά την πλαστική χειρουργική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αίμα μπορεί να ρέει στο στήθος κατά τη διάρκεια της συνουσίας, καθώς και επιπλέον σωματική δραστηριότητα κατά την οποία το στήθος μπορεί να κινηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμπιεστεί.

Μπορώ να κάνω ηλιοθεραπεία μετά την επέμβαση;

Με την πάροδο του χρόνου, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό έως ότου οι ραφές να επουλωθούν και να γίνουν λευκές. Ακόμα κι αν ο ήλιος δεν την επηρεάζει άμεσα, μια γυναίκα δεν πρέπει να είναι έξω για πολύ.

Μπορώ να ασκήσω μετά από αύξηση του μαστού;

Είναι πιθανό, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει το σώμα. Ακόμα και μετά από ενάμιση μήνα, αξίζει να ασκείστε προσεκτικά και δεν πρέπει να ασκείτε πίεση στους θωρακικούς μυς.

Πότε μπορώ να κάνω ντους μετά από αύξηση του μαστού;

7 ημέρες αργότερα. Αλλά και πάλι, είναι σημαντικό να κάνετε όλες τις κινήσεις σας προσεκτικά. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας επιπλέον.