Χειρουργική επέκταση του μαστού: πώς γίνεται, ποια εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται;

Η αύξηση του μαστού είναι μια αισθητική διαδικασία που επιτρέπει σε μια γυναίκα να επιτύχει το επιθυμητό μέγεθος του στήθους της. Δεν μπορείτε να αυξήσετε χειρουργικά ένα μέγεθος μονάδας - με ασκήσεις, κρέμες, φορώντας διορθωτικά εσώρουχα και ούτω καθεξής. Αλλά αυτές οι μέθοδοι δεν βοηθούν τον καθένα και δεν έχει αρκετή υπομονή κάθε γυναίκα (τα αποτελέσματα των λαϊκών μεθόδων δεν εμφανίζονται νωρίτερα έξι μήνες μετά)Για μια γρήγορη επίδραση και μια σημαντική αύξηση των αδένων, πρέπει να πάτε κάτω από το μαχαίρι ενός πλαστικού χειρουργού.

Σήμανση για χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού

Χειρουργική επέκταση μαστού

Η μαστοπλαστική είναι το όνομα μιας επέμβασης στον τομέα της επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής. Η προτομή μεγεθύνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις:

 • Αισθητική - όταν δεν υπάρχουν αποκλίσεις στις αναλογίες και το σχήμα του μαστού, αλλά η γυναίκα έχει ψυχολογική δυσφορία λόγω του μαστού της.
 • Ιατρική - εάν το στήθος λείπει πλήρως ή εν μέρει (μετά από εγχείρηση ή τραυματισμό), έχει δυσπλασία (π. χ. υπάρχει δυσανάλογη).

Η αύξηση του μαστού γίνεται μέσω της εγκατάστασης εμφυτευμάτων ή της εισαγωγής λιποκυττάρων. Η δεύτερη μέθοδος είναι νέα (πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Τόκιο το 2004) και χρησιμοποιείται μόνο σε μερικές κλινικές στον κόσμο. Ο πρώτος τύπος χειρουργικής επέμβασης είναι πανταχού παρών - υπάρχουν δεκάδες ιδρύματα που προσφέρουν αρθροπλαστική μαστού σε κάθε μεγάλη πόλη. Η διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί με ταυτόχρονη ανύψωση στήθους για να χαράξει το στήθος.

Οι τακτικές της επέμβασης συγκεντρώνονται ξεχωριστά για κάθε ασθενή. Ο τύπος της τομής (κάτω από το στήθος ή μέσω της μασχάλης), η πιθανότητα τοποθέτησης του βιοϋλικού (κάτω από τον μυ, τον αδενικό ιστό, μικτό), καθώς και το σχήμα του εμφυτεύματος καθορίζονται από τις ιδιότητες:

 • Ανάπτυξη των βασικών μυών του θωρακικού
 • την παρουσία ή την απουσία μαστοπότωσης (επίκτητη κατάθλιψη των μαστικών αδένων).
 • Πάχος και ελαστικότητα του δέρματος και των υποδόριων ιστών.
 • την παρουσία παραμόρφωσης του στέρνου και των πλευρών.
Συμβουλές από ειδικούς πριν από την αύξηση του μαστού

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστοπλαστική πρέπει να είναι προετοιμασμένες για προσωρινή αύξηση του μαστού. Μετά από λίγα χρόνια τα εμφυτεύματα φθείρονται (γίνονται λιγότερο ελαστικά), το μέγεθος των μαστικών αδένων μειώνεται ξανά και το σχήμα τους χάνεται. Η επαναλειτουργία πραγματοποιείται περίπου κάθε 7-10 χρόνια (η ακριβής ημερομηνία λήξης εξαρτάται από το υλικό).

Επιλογή εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα διαφέρουν ως προς τον τύπο πλήρωσης. Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται στη μαστοπλαστική:

Υγρό σιλικόνης

Έχει συνοχή παρόμοια με αυτή του φυτικού ελαίου. Επιτρέπει σημαντική αύξηση (έως και 4 μεγέθη και περισσότερα), αλλά διορθώνει κακώς το σχήμα, απαιτούνται πρόσθετες βίδες σύνδεσηςΤο κύριο μειονέκτημα είναι ότι τα περιεχόμενα αλλάζουν εύκολα τη θέση τους στο στήθος, γεγονός που κάνει τους μαστικούς αδένες να φαίνονται διαφορετικοί. Τα στήθη σιλικόνης φαίνονται τα πιο αφύσικα.

Εμφυτεύματα σιλικόνης για μεγέθυνση του μαστού

Συνολικό τζελ

Αυτό το υλικό είναι πιο σκληρό από τη σιλικόνη και μοιάζει με ζελέ. Τα στήθη με ένα τέτοιο εμφύτευμα φαίνονται πιο φυσικά, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να χάσουν το σχήμα τους. Εξαιρούνται περιπτώσεις θραύσης κελύφους και διαρροής περιεχομένου. Μειονεκτήματα - σε σύντομη διάρκεια ζωής (πρέπει να αλλάζει κάθε 5-7 χρόνια) και σχετική σοβαρότητα (γι 'αυτό δεν συνιστάται η αύξηση κατά περισσότερο από 2 μεγέθη).

συνεκτικά εμφυτεύματα γέλης για αύξηση του μαστού

Πολύ συνεκτικό τζελ

Υλικό με τη συνοχή της μαρμελάδας. Θεωρείται το ασφαλέστερο για εμφυτεύματα στήθους. Προσφέρει φυσικό σχήμα στήθους. Μείον - με υψηλή "μνήμη σχήματος" - με παρατεταμένη έκθεση στον μαστικό αδένα (για παράδειγμα, όταν κοιμάται συνεχώς με χαμηλωμένο στομάχι), εμφανίζεται μια επίμονη παραμόρφωση που δεν μπορεί να διορθωθεί.

Αλατούχο διάλυμα

Το πιο ξεπερασμένο και αναξιόπιστο υλικό. Ο κίνδυνος επιπλοκών είναι πολύ υψηλός. Το νωρίτερο 8 μήνες μετά την επέμβαση, τα άλατα κρυσταλλώνουν και μπορούν να διεισδύσουν στο κέλυφος του εμφυτεύματος. Το αλατούχο διάλυμα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική λόγω του χαμηλού κόστους του.

Στις γυναίκες παρέχονται στρογγυλά ή δάκρυα εμφυτεύματα για να διαλέξετε. Διαφέρουν σε σχήμα. Η δεύτερη ποικιλία θεωρείται ανατομικά σωστή.

εμφυτεύματα σε σχήμα δακρύων και στρογγυλή διόγκωση του μαστού

Τα στρογγυλά εμφυτεύματα συνιστώνται για μικρές διορθώσεις (για αύξηση 1 μεγέθους) και ταιριάζουν καλύτερα για διόρθωση σχήματος (π. χ. μετά τον τοκετό ή μετά τη σίτιση). Όταν χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια σημαντική προτομή, φαίνεται αφύσικο (οι μαστικοί αδένες προεξέχουν πάρα πολύ).

Τα εμφυτεύματα σε σχήμα δακρύων έχουν ασύμμετρο σχήμα - το άνω άκρο είναι λεπτότερο και παχύτερο προς το κάτω μέρος. Η εμφάνισή της είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό γυναικείο στήθος. Ένα σχετικό μειονέκτημα είναι η πυκνή υφή τους (απαραίτητη για τη διατήρηση του σχήματος). Εξαιτίας αυτού, όταν το αισθάνεστε, μπορείτε να μαντέψετε ότι η προτομή είναι τεχνητή.

Προετοιμασία και υλοποίηση της επιχείρησης

Η μαστοπλαστική πραγματοποιείται μόνο για απολύτως υγιείς γυναίκες. Για 5-10 ημέρες, ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη ιατρική εξέταση για να αποκλείσει τις αντενδείξεις. Τα ακόλουθα είναι υποχρεωτικά:

 • Εργαστηριακές εξετάσεις (αίμα που χρησιμοποιείται για πήξη, γενικές και βιοχημικές εξετάσεις για λοίμωξη και φλεγμονή).
 • ΕΚΚ;
 • Φθοριογραφία;
 • Υπέρηχος μαστού
 • Εξέταση από θεραπευτή, μαστολόγο, γυναικολόγο.

Η επέμβαση μεγέθυνσης του μαστού ακυρώνεται σε περίπτωση μαστοπάθειας και άλλων ασθενειών των μαστικών αδένων, μολυσματικών ασθενειών οποιασδήποτε προέλευσης, μη θεραπευμένων νεοπλασμάτων και διαταραχών πήξης του αίματος. Το όριο ηλικίας είναι 18 έτη - μια μαστοπλαστική δεν μπορεί να εκτελεστεί νωρίτερα λόγω του ελλιπούς σχηματισμού σώματος. Μια άλλη αντένδειξη είναι η ατελής γαλουχία.

Εκτός από τους υγειονομικούς ελέγχους, η προετοιμασία για την αύξηση του μαστού περιλαμβάνει τη μη λήψη ορμονών και φαρμάκων που περιέχουν σαλικυλικά (14 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση). Μην καπνίζετε και μην πίνετε αλκοόλ για 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της μαστοπλαστικής, ολόκληρη η επιφάνεια του μαστού και η θέση της μελλοντικής ανατομής ιστών υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντισηπτικό για να αποτραπεί η είσοδος του στο τραύμα και η πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 60 έως 130 λεπτά.

Το κόστος

Η αύξηση του μαστού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με επιπλέον χρέωση. Οι τιμές βασίζονται στο κόστος:

 • προκαταρκτική ανασκόπηση και ανάλυση εμπειρογνωμόνων ·
 • άμεση εργασία της χειρουργικής ομάδας ·
 • Αναισθητικό;
 • Ενδοπροθέσεις (η τιμή των εμφυτευμάτων εξαρτάται από το υλικό και το μέγεθος).
 • Νοσηλεία και μετεγχειρητική περίθαλψη (πρέπει να είστε στην κλινική για 1-3 ημέρες).

Η τιμή επηρεάζεται επίσης από τα προσόντα των γιατρών. Όσο πιο έμπειροι ειδικοί εκτελούν τη λειτουργία, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος των ραμμάτων ή της απρόσκοπτης αύξησης του μαστού.

Πιθανές επιπλοκές

Πριν από την επέμβαση, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πρέπει να σταθμίζονται προσεκτικά, καθώς η μαστοπλαστική έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αρνητικών συνεπειών της αύξησης του μαστού. Εάν η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε έναν ασθενή με αντενδείξεις και οι κανόνες ασφαλείας παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, ενδέχεται να προκύψουν επιπλοκές:

 • Αιμάτωμα;
 • Λεμφορροία (συσσώρευση υγρού ιστού στον υποδόριο ιστό ραμμένης πληγής).
 • Keloid ουλές (ως αποτέλεσμα, μια ουλή που προεξέχει πάνω από το δέρμα σχηματίζεται)?
 • λοιμώδης λοίμωξη
 • Ρήξη ή μετατόπιση της ενδοπρόθεσης.
 • ινώδεις σχηματισμοί.

Ακόμα κι αν ακολουθούνται οι κανόνες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος αύξησης του μαστού, όπως η απόρριψη του εγκατεστημένου εμφυτεύματος από το σώμα. Η μόνη διέξοδος από αυτήν την κατάσταση είναι η πλήρης απομάκρυνση της ενδοπρόθεσης και η μακροπρόθεσμη εξάλειψη των συνεπειών που προκύπτουν από αυτήν.

Αναμόρφωση

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση διόρθωσης του μαστού απαιτεί μακροχρόνια ανάρρωση. Η διεξοδική αποκατάσταση προστατεύει από επιπλοκές. Για την πρώτη εβδομάδα, συνιστάται να μένετε στο κρεβάτι (1-3 ημέρες στο νοσοκομείο, τον υπόλοιπο χρόνο - στο σπίτι). Ο πόνος τις πρώτες ημέρες μετά τη μαστοπλαστική είναι φυσιολογικός λόγω της έντασης του δέρματος και του μετεγχειρητικού οιδήματος, αλλά σταδιακά υποχωρεί και εξαφανίζεται (τα συμπτώματα θα πρέπει σίγουρα να εξαφανιστούν έως το τέλος της 10ης ημέρας).

Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, η γυναίκα πρέπει να λάβει αντιβιοτικά για την πρόληψη της λοίμωξης (η πορεία διαρκεί 5 έως 10 ημέρες, ανάλογα με το συνταγογραφούμενο φάρμακο). Ενάμιση μήνα μετά τη μαστοπλαστική, θα πρέπει να φοράτε ειδικά εσώρουχα συμπίεσης που θα διορθώνουν το σωστό σχήμα του ανανεωμένου μαστού και θα επιταχύνουν την επούλωση του χειρουργικού τραύματος.

Λήψη χαπιών μετά από χειρουργική επέκταση του μαστού

Μια σημαντική σύσταση αφορά τη σωματική δραστηριότητα. Για 2-3 μήνες, δεν πρέπει να σηκώνετε βάρη πάνω από 3 κιλά, δεν πρέπει να ασκείστε (συμπεριλαμβανομένου του τεντώματος και του τρεξίματος). Μπορείτε να κάνετε σεξ μετά από 7-10 ημέρες (ανάλογα με το πώς αισθάνεστε), αλλά για τις πρώτες 8 εβδομάδες θα χρησιμοποιήσετε μόνο την κλασική ιεραποστολική θέση - στην πλάτη σας.

Φωτογραφία: πριν και μετά

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 65% των αιτήσεων για μαστοπλαστική σχετίζονται με την απώλεια του σχήματος του μαστού μετά τον τοκετό και τον θηλασμό. Εκτός από το facelift, οι γυναίκες παραγγέλνουν επίσης αύξηση όγκου (κατά 1-2 μεγέθη).

πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού

Ελλείψει ιατρικών ενδείξεων, οι γυναίκες απευθύνονται σε χειρουργούς συχνότερα για να απαλλαγούν από την έλλειψη μιας μορφής όπως το στήθος με μικρό μέγεθος (συμπεριλαμβανομένων εκείνων μηδενικού μεγέθους)Ακόμα και χωρίς φωτογραφία πριν και μετά την επέμβαση, είναι σαφές ότι τέτοιες γυναίκες χρειάζονται μια μαστοπλαστική για να απαλλαγούν από την αμφιβολία. Τα φυσικά μεγέθη στήθους 2 και 3 είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπιστούν.

Φωτογραφίες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περισσότερες από 2, 5 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις στήθους πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως το 2017. Από αυτά, μόνο το 11% του χρόνου, εγκαταστάθηκαν τεράστια εμφυτεύματα για μεγέθυνση του στήθους σε μέγεθος 5 (περισσότερες από "έξι" παραγγελίες μόνο 5%). Το πιο συνηθισμένο είναι το μεσαίο μέγεθος 3 (πάνω από 71%).

Στήθη πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος αύξησης του μαστού είναι χωρίς σιλικόνη (χρησιμοποιώντας εμφυτεύματα ηλίου) μέσω της μασχάλης. Εάν προτιμήθηκαν οι στρογγυλές ενδοπροθέσεις πριν από πέντε χρόνια (περίπου 85%), οι γυναίκες προτιμούν τώρα τη φυσικότητα και επιλέγουν εμφυτεύματα σε σχήμα δακρύων.

Μη χειρουργικές μέθοδοι αύξησης

Χωρίς χειρουργική επέμβαση, είναι αδύνατο να επιτευχθεί σημαντική ανάπτυξη των αδένων. Μπορείτε μόνο να ενισχύσετε τους θωρακικούς μύες, να διορθώσετε τη στάση του σώματος, να προσθέσετε λίγο λιπώδη ιστό, να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματος - αυτό οδηγεί σε αύξηση 1 στην καλύτερη περίπτωση, αλλά πιο συχνά διορθώνει ακριβώς το σχήμα. Η κύρια μέθοδος διεύρυνσης του μαστού είναι αθλητικές ασκήσεις συν κρέμες. Φορώντας διορθωτικά εσώρουχα, μπορείτε να επιτύχετε μια οπτική σύσφιξη: οι σουτιέν ώθησης σηκώνουν το στήθος και το κάνουν να φαίνεται ένα μέγεθος μεγαλύτερο.

Γυμνάσια

Η τακτική άσκηση ενισχύει τους μύες - σφίγγουν και «σηκώνουν» τους μαστικούς αδένες. Αυτό θα κάνει το στήθος πιο σφικτό και θα προσθέσει λίγο όγκο. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ κουραστική και κουραστική. Για να έχετε έντονο αποτέλεσμα, χρειάζεστε τουλάχιστον 6-10 μήνες καθημερινές ασκήσεις στο στήθος (20-40 λεπτά το καθένα).

Ασκήσεις μεγέθυνσης του μαστού

Οι πέντε ευκολότερες ασκήσεις που πρέπει να κάνετε στο σπίτι περιστρέφονται με τα χέρια σας τεντωμένα, κλείνοντας τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος σας, τραβώντας τα χέρια σας πίσω, σηκώνοντας αντικείμενα μπροστά και πίσω από το κεφάλι σας και σηκώνοντας το στήθος σας από την επιρρεπή θέση. Προσθέστε ταλάντευση αλτήρα σε αυτήν την προπόνηση.

τρώω

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση οσπρίων και δημητριακών, καθώς και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαστικών αδένων. Ωστόσο, μια τέτοια διατροφή είναι χρήσιμη μόνο για κορίτσια στην εφηβεία. Με ένα γλυπτό σχήμα, είναι αδύνατο να προκληθεί ανάπτυξη του μαστού μέσω της διατροφής (με τη διατροφή, μπορείτε μόνο να μειώσετε την ποσότητα του λιπώδους ιστού, δηλαδή να μειώσετε το στήθος).

Λαϊκές μέθοδοι

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο Διαδίκτυο σχετικά με μη παραδοσιακές μεθόδους αύξησης του όγκου του μαστού. Να είστε προσεκτικοί με τις δοκιμές στο σπίτι, καθώς πολλές από αυτές είναι επικίνδυνες. Για παράδειγμα, πολλά φόρουμ συζητούν τη λαϊκή μέθοδο μεγέθυνσης του μαστού με οδοντόκρεμα. Όταν αναμιγνύεται με μια κρέμα και χρησιμοποιείται καθημερινά, οι μαστικοί αδένες φέρεται να αυξάνονται σε ένα μέγεθος ή ακόμα περισσότερο σε 1-2 μήνες λόγω ερεθισμού των ιστών. Αυτός είναι ένας μύθος, τίποτα άλλο από ένα έγκαυμα δεν μπορεί να ληφθεί από αυτήν τη μέθοδο.

Μια ακόμη πιο επικίνδυνη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε μια σύριγγα για να κάνετε ένεση φυσιολογικού ορού στο στήθος. Τέτοιες ενέσεις οδηγούν σε ελαφρά αύξηση του μαστού για 1-2 ημέρες. Ωστόσο, το κόστος της προσωρινής ομορφιάς θα είναι τόσο σοβαρά προβλήματα όπως η ταχεία ανάπτυξη όγκων.

Από όλες τις συμβουλές, γελοία με την πρώτη ματιά, η πιο αβλαβής είναι η αύξηση της προτομής με τη δύναμη της σκέψης. Φυσικά, δεν θα υπάρξει πραγματική αύξηση του όγκου από την αυτόματη εκπαίδευση. Αλλά η αυτο-ύπνωση κάνει μια γυναίκα πιο σίγουρη - η κυρία τεντώνει τους ώμους της, τεντώνει την πλάτη της, γεγονός που κάνει το στήθος της να φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο.

Αποτελέσματα (φωτογραφία)

Από όλους τους μη ιατρικούς τρόπους για να αλλάξετε την εμφάνιση της προτομής, η άσκηση είναι ο πιο αποτελεσματικός. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αισθητό το νωρίτερο έξι μήνες αργότερα (με την τακτική προπόνηση).

Φωτογραφίες πριν και μετά την αύξηση του μαστού με τη βοήθεια σπορ

Δεύτερον είναι η αυτόματη προπόνηση και η διόρθωση στάσης. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, το μέγεθος του στήθους δεν έχει αλλάξει επίσημα, αλλά η ευθεία πλάτη, το στομάχι και οι ίσιοι ώμοι κάνουν το στήθος να φαίνεται πιο ελκυστικό.

πριν και μετά την αύξηση του μαστού διορθώνοντας τη στάση του σώματος

Εάν η διαμόρφωση του μαστού και το οπτικό αποτέλεσμα ενός σφιχτού μαστού δεν είναι αρκετό για ένα κορίτσι, τότε δεν μπορεί να κάνει χωρίς χειρουργική επέμβαση. Μόνο τα εμφυτεύματα μπορούν να προσθέσουν πολλαπλά μεγέθη. Πριν όμως πάει στο τραπέζι χειρισμού, είναι απαραίτητο να σταθμιστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να καθοριστεί εάν η επιθυμητή ομορφιά αξίζει τις πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές και αν μια γυναίκα είναι έτοιμη να αλλάξει την ενδοπρόθεση κάθε 5-7 χρόνια.