Αύξηση του μαστού πριν και μετά, αποκατάσταση και αντενδείξεις

Τα ελαστικά, όμορφα στήθη ήταν πάντα μια ιδιαίτερη πηγή υπερηφάνειας για τους εκπροσώπους του όμορφου μισού της ανθρωπότητας. Τονίζει την υγεία και την ελκυστικότητα του ιδιοκτήτη της, και, φυσικά, προσελκύει τις απόψεις του αντίθετου φύλου.

Ωστόσο, οι γυναίκες δεν μπορούν πάντα να καυχηθούν με μεγάλα, ελαστικά στήθη. Σήμερα αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί με τη βοήθεια της αύξησης του μαστού. Η διάρκεια της επέμβασης είναι μόνο μερικές ώρες και το αποτέλεσμα που θα ληφθεί θα σας ευχαριστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενδείξεις για μεγέθυνση του μαστού

Οι κύριες ενδείξεις για την αύξηση του μαστού είναι:

 • Μικρό μέγεθος στήθους.
 • Αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία.
 • Ταχεία απώλεια βάρους.
 • Επιδείνωση όγκου και σχήματος μετά τον τοκετό.
 • Επίκτητη ή συγγενής ασυμμετρία των μαστικών αδένων.

Τεχνολογία χειρουργικής επέκτασης μαστού

Πριν από την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε προκαταρκτική διαβούλευση. Εκτός από την παρακολούθηση ενός πλαστικού χειρουργού, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν αναισθησιολόγο.

Η αύξηση του μαστού ταξινομείται ως μια σημαντική χειρουργική διαδικασία υπό γενική αναισθησία. Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν αρκετές εξετάσεις που πρέπει να κάνετε προτού αποκτήσετε αύξηση του μαστού.

Αυτά είναι κυρίως:

 • Βιοχημική και γενική ανάλυση αίματος και ούρων.
 • Φθορογραφία μαστού.
 • Εξέταση από γυναικολόγο και ογκολόγο-μαστολόγο.
 • Ηλεκτροκαρδιογραφική μελέτη.

Επιπλέον, πραγματοποιείται ανάλυση για την πιθανή εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Εάν παίρνετε ορισμένα φάρμακα, φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας για αυτά.

Πριν από τη λειτουργία, συζητούνται οι στόχοι της λειτουργίας και επιλέγονται εμφυτεύματα και πληρωτικά.

Λίγες εβδομάδες πριν από την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να σταματήσει να καπνίζει και να πίνει αλκοόλ. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού, είναι καλύτερα να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που θα βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος.

Η αύξηση του μαστού βασίζεται σε ενδοπροσθετικά. Το εμφύτευμα βρίσκεται κάτω από το θωρακικό κύριο μυ ή κάτω από τον μαστικό αδένα.

Γίνεται διάκριση μεταξύ των ακόλουθων μεθόδων λειτουργίας στο σημείο πρόσβασης:

 • Εγκατάσταση μέσω πρόσβασης στη μασχάλη.
 • Εγκατάσταση μέσω περιαχολικής πρόσβασης.
 • Εγκατάσταση μέσω πρόσβασης υπο-μαστού.

Ο τύπος πρόσβασης καθορίζεται ξεχωριστά από τον πλαστικό χειρουργό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τομή γίνεται στο areola ή στη μασχάλη.

Πριν και μετά την αύξηση του μαστού

Αποκατάσταση μετά την αύξηση του μαστού

Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται στο θάλαμο. Είναι υπό την επίβλεψη γιατρού για 5 ημέρες. Μετά από δύο εβδομάδες, οι γιατροί αφαιρούν τα μετεγχειρητικά ράμματα.

Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση, μπορεί να αναπτυχθούν αιματώματα και πρήξιμο στην περιοχή της ραφής. Αυτό το πρόβλημα δεν απαιτεί πρόσθετη θεραπεία, σύντομα θα συνεχίσουν μόνοι τους.

Μετά την επέμβαση, εφαρμόζεται ειδικός επίδεσμος έντασης στο στήθος. Αφού αφαιρέσετε τις ραφές, πρέπει να φοράτε ένα "ιατρικό" σουτιέν που θα διατηρεί το σωστό σχήμα του μαστού. Αυτά τα εσώρουχα πρέπει να φορεθούν για αρκετούς μήνες.

Ο πόνος και η ευαισθησία μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά την αύξηση του μαστού. Με την πάροδο του χρόνου, όλες αυτές οι αισθήσεις θα εξαφανιστούν.

Η περίοδος αποκατάστασης είναι σύντομη. Μπορείτε να κάνετε απλές οικιακές δουλειές μέσα σε μια εβδομάδα από την επέμβαση. Μπορείτε να αξιολογήσετε το τελικό αποτέλεσμα σε λίγους μήνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το σημείο το εμφύτευμα ριζώνεται και σχηματίζεται ένας νέος μαστικός αδένας.

Αντενδείξεις για αύξηση του μαστού

Η αύξηση του μαστού δεν πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Προβλήματα πήξης αίματος.
 2. Ηλικία (η λειτουργία δεν εκτελείται σε ανηλίκους).
 3. Ογκολογία.
 4. Τάση ουλών.
 5. Χρόνια νόσος.
 6. Οξείες μολυσματικές διεργασίες.
 7. Όγκοι στους μαστικούς αδένες.
 8. Αλλεργία στα συστατικά των εμφυτευμάτων.

Αποτέλεσμα αύξησης του μαστού

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της αύξησης του μαστού χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες "Πριν" και "Μετά".

Στήθος πριν και μετά την αύξηση

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν εντυπωσιακή αντίθεση. Μετά την αύξηση, το στήθος έχει εξαιρετικό σχήμα τόσο σε ηρεμία όσο και όταν αλλάζει στάση.

Στην πλαστική χειρουργική, η επέμβαση πραγματοποιείται με τεχνικά σωστό τρόπο. Οι ειδικοί επιλέγουν ικανά το εμφύτευμα ως προς το σχήμα και το μέγεθος, και ως εκ τούτου ένας απλός δεν μπορεί να προσδιορίσει την «αφύσικη» του. Ο τύπος του εμφυτεύματος αντιστοιχεί πλήρως στις ανάγκες του ασθενούς και στα μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα της επέμβασης αύξησης του μαστού είναι καταπληκτικό!

Σε μια προκαταρκτική διαβούλευση, οι ειδικοί της πλαστικής χειρουργικής θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα προσφέρουν τις βέλτιστες επιλογές για τη λύση τους.