Πλαστική στήθους: οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις

Αναζητώντας την ομορφιά, μια γυναίκα συμφωνεί σε όλα: πηγαίνει ακόμη και κάτω από το μαχαίρι ενός πλαστικού χειρουργού. Και το στήθος είναι ακριβώς το σημείο που τραβάει την προσοχή τόσο των ανδρών όσο και των όμορφων κυριών. Τα στατιστικά είναι αμείλικτα: μόνο το 5% των γυναικών ηλικίας 18-45 ετών είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση του στήθους τους και σχεδόν όλες πιστεύουν ότι θα το άλλαζαν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Κάποιος λίγο, και κάποιος θα είχε εγκαταλείψει εντελώς τη φυσικότητά του υπέρ του ιδανικού, όπως τα μοντέλα στο εξώφυλλο ενός γυαλιστερού περιοδικού. Τι είναι η πλαστική στήθους και ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους οι γυναίκες που είναι έτοιμες να αποφασίσουν για μια μεταμόρφωση;

Πλαστική Χειρουργική Μαστού: Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γιατροί;

Ο γιατρός προσφέρει εμφυτεύματα για την αύξηση του μαστού

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θέλει να μεγαλώσει το στήθος τους και κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες απευθύνονται σε πλαστικούς χειρουργούς με αυτή την επιθυμία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το πολύ μεγάλο μέγεθος του μπούστου προκαλεί δυσφορία και, αντίθετα, απαιτούν να το μικρύνουν. Μερικές φορές μετά τον τοκετό το στήθος πέφτει και η γυναίκα ανασφάλει, γιατί για να μην μάθει κανείς για το πρόβλημά της πρέπει να φοράει συνέχεια σουτιέν. Ωστόσο, με την οικεία επικοινωνία, αυτό δεν γίνεται να το κρύψουμε. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η ασυμμετρία των μαστικών αδένων και σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί έχουν τρόπους να βοηθήσουν μια γυναίκα. Και τέλος, ένα σημαντικό σημείο είναι η εμφάνιση των θηλών: κάνουν το μέγεθος του μπούστου ελκυστικό. Μερικές φορές το σχήμα των θηλών (αντεστραμμένο, ασύμμετρο) στερεί από το στήθος τη γοητεία του, ακόμα κι αν το μέγεθός τους αντιστοιχεί στις γενικά αποδεκτές παραμέτρους της γυναικείας ομορφιάς.

αύξηση στήθους

Το κορίτσι δείχνει ένα μικρό και διευρυμένο στήθος με πλαστική επέμβαση

Η αυξητική στήθους είναι η πιο κοινή επέμβαση σε αυτό το σημείο του γυναικείου σώματος και κατέχει ηγετική θέση μεταξύ όλων των πλαστικών επεμβάσεων. Γιατί έτσι? Η απάντηση είναι απλή: για πολλούς, η ομορφιά του μπούστου είναι το κλειδί της επιτυχίας με το αντίθετο φύλο. Στην πραγματικότητα, το σχήμα του γυναικείου στήθους είναι σημαντικό για τους άνδρες, αλλά αυτή η ερώτηση είναι καθαρά ατομική: κάποιοι τρελαίνονται για το μικρό στήθος, το οποίο τους κάνει να νιώθουν ότι η σύντροφός τους είναι ένα αθώο κορίτσι, άλλοι λαχταρούν να πνιγούν σε υπέροχες φόρμες και ακόμα άλλοι (οι περισσότεροι) μένουν στη «χρυσή τομή» και θέλουν να θαυμάσουν στήθος 2-3 μεγεθών.

Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι η εισαγωγή ενός ειδικού εμφυτεύματος σιλικόνης κάτω από τον ιστό του μαστού ή κάτω από τον μεγάλο θωρακικό μυ. Υπάρχουν τρεις τύποι χειρουργικών τομών:

  • Μέσα από μια τομή στην περιοχή γύρω από τη θηλή. Σε αυτή την περίπτωση, τα ίχνη από κοψίματα και ραφές μπορεί να είναι οπτικά ορατά.
  • Μέσω μιας τομής κατά μήκος της πτυχής μεταξύ του μαστού και του θώρακα. Ταυτόχρονα, οι ραφές είναι πρακτικά αόρατες.
  • Μέσα από ένα κόψιμο στη μασχάλη. Χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια όταν δεν είναι δυνατή η εκτέλεση στις δύο πρώτες περιοχές.

Η επέμβαση γίνεται σε 2 βήματα: πρώτα ο γιατρός δημιουργεί μια τσέπη στην οποία θα τοποθετήσει το εμφύτευμα και στη συνέχεια εισάγει μια πρόσθεση σιλικόνης. Μετά ράβει προσεκτικά. Η μέση λειτουργία διαρκεί 1, 5 ώρα. Για την εφαρμογή της απαιτείται γενική αναισθησία, επομένως η γυναίκα πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε εξέταση «υπό αναισθησία» προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι κατά την επέμβαση Αφαίρεση των ραμμάτων που προσκαλούνται.

Τις πρώτες μέρες μετά την πρόσθεση, μια γυναίκα μπορεί να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Τα ράμματα τις πρώτες εβδομάδες είναι ελαφριά, πρησμένα, λόγω του τεντώματος του δέρματος και του υποδόριου ιστού, νιώθει αισθήσεις σαν τεντωμένο το δέρμα, πόνους που θυμίζουν το ίδιο τις πρώτες εβδομάδες του θηλασμού. Η προσαρμογή σε νέα μεγέθη στήθους διαρκεί 3-5 εβδομάδες, μετά τις οποίες η κατάσταση της γυναίκας συνήθως επανέρχεται στο φυσιολογικό. Η απόρριψη εμφυτεύματος είναι εξαιρετικά σπάνια: σήμερα χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά που πρακτικά δεν προκαλούν μια τέτοια αντίδραση. Φυσικά, δεδομένου ότι η πρόσθεση σιλικόνης δεν παραβιάζει την ακεραιότητα του μαστικού αδένα, αλλά ξεκινά πίσω από αυτήν, ο θηλασμός στο μέλλον είναι αποδεκτός εάν δεν προκαλεί καμία ενόχληση στη γυναίκα (εξάλλου, το στήθος μπορεί να φτάσει πολύ μεγάλα μεγέθη, μερικές φορές είναι απαραίτητο να αντληθεί) .

Μείωση στήθους

Μέτρηση όγκου μαστού μετά από πλαστική επέμβαση

Η μείωση του μαστού είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από την αυξητική στήθους. Αλλά ακόμη και με ένα τέτοιο αίτημα, οι ιδιοκτήτες υπέροχων μορφών έρχονται μερικές φορές σε πλαστικούς χειρουργούς για βοήθεια. Πράγματι, το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει ενόχληση: το δέρμα ιδρώνει κάτω από αυτά, εμφανίζεται εξάνθημα από την πάνα, η υπερβολική πίεση στη σπονδυλική στήλη οδηγεί σε πόνο στην πλάτη, είναι δύσκολο να τρέξετε, να πηδήξετε και να αθληθείτε: για αυτό πρέπει να φοράτε ένα σφιχτό σουτιέν ή ένα ιδιαίτερο μπλουζάκι. Ως αποτέλεσμα, κάθε μέρα μια γυναίκα πρέπει να κουβαλά δύο περίεργα σακίδια πλάτης στο στομάχι της, το βάρος των οποίων μερικές φορές φτάνει τα 3-5 κιλά.

Οι επεμβάσεις μείωσης του μαστού γίνονται τόσο κατόπιν αιτήματος του ασθενούς όσο και όταν υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις (στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για επιπλοκές της σπονδυλικής στήλης). Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός κάνει μια τομή γύρω από τη θηλή ή προς τα κάτω από τη θηλή. Μπορεί να αφαιρέσει τόσο τον ιστό του ίδιου του μαστικού αδένα όσο και τον λιπώδη ιστό που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του υπέροχου μπούστου. Αυτά τα υφάσματα συνήθως μαζεύονται συμμετρικά και στις δύο πλευρές από τα πλάγια και από κάτω στον ίδιο όγκο. Μπορείτε να χάσετε έως και 1 κιλό από κάθε στήθος τη φορά. Εάν είναι απαραίτητο, η επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί μετά από μερικούς μήνες.

Η επέμβαση απαιτεί επίσης γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Μετά από αυτό, στις 7 -10Τα ράμματα αφαιρούνται και εξετάζονται από γιατρό. Πολλές γυναίκες βιώνουν σημαντική ανακούφιση, αισθάνονται αναζωογονημένες και χαίρονται που έχουν γίνει πιο δραστήριες και κινητικές.

ανόρθωση στήθους

Προετοιμασία για χειρουργική αυξητική στήθους

Το μεγάλο στήθος είναι φυσικά όμορφο και θηλυκό. Ωστόσο, μετά τον τοκετό ή μια απότομη απώλεια βάρους, μπορεί να πάρει μια όχι εντελώς αισθητική εμφάνιση - να γίνει πλαδαρό. Το γεγονός είναι ότι το δέρμα και ο υποδόριος ιστός δεν μπορούν πάντα να συρρικνωθούν, με αποτέλεσμα να τεντώνουν και να στερούν την ελαστικότητά του από το στήθος. Μερικές φορές σχηματίζονται ραγάδες στο δέρμα των μαστών, οι οποίες επιδεινώνουν σημαντικά την εμφάνισή τους.

Η ανόρθωση στήθους ονομάζεται μαστοπηξία. Η ουσία του καταλήγει στην εκτομή και την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και υποδόριου ιστού, ο μαστικός αδένας ανεβαίνει ψηλότερα και στερεώνεται σε αυτή τη νέα θέση. Μερικές φορές, ταυτόχρονα με αυτούς τους χειρισμούς, διορθώνεται το σχήμα των θηλών, οι οποίες συχνά αποκτούν μια όχι πολύ αισθητική εμφάνιση όταν το στήθος κρεμάει. Η επέμβαση διαρκεί 2-3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Μετά από αυτό, τις περισσότερες φορές υπάρχουν ίχνη τομών και βελονιών, είναι ιδιαίτερα ορατά στην περιοχή της θηλής. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα, μια γυναίκα αποκτά ένα «αναζωογονημένο» στήθος, το οποίο γίνεται μεγαλύτερο, πιο κομψό και πολύ πιο ελκυστικό (φυσικά και στους άντρες αρέσει περισσότερο αυτή η επιλογή).

Μια γυναίκα μπορεί να φύγει από την κλινική την επόμενη κιόλας μέρα μετά την επέμβαση. Την 7η ημέρα απαιτείται εξέταση από τον θεράποντα ιατρό. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 12-14 ημέρες. Το τελικό σχήμα του μαστού διαρκεί 3-4 εβδομάδες όταν το πρήξιμο έχει υποχωρήσει πλήρως.

πλαστικό θηλής

Επίσκεψη γιατρού πριν την αυξητική στήθους

Η ομορφιά ολόκληρου του μαστού εξαρτάται από την εμφάνιση των θηλών. Πολύ συχνά, μετά τον τοκετό και τον παρατεταμένο θηλασμό, αποκτούν ασυνήθιστο σχήμα: γίνονται ασύμμετρα (για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα θηλάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα), πολύ μεγάλα ή έχουν ανομοιόμορφο περίγραμμα. Μερικές φορές μια τέτοια επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για μια γυναίκα με ανεστραμμένες θηλές εάν δεν μπορεί να ταΐσει το μωρό με γάλα. Μια άλλη ένδειξη είναι η αφαίρεση του μαστικού αδένα, του δέρματος και της θηλής λόγω εμφάνισης κακοήθους νεοπλάσματος. Σε αυτή την περίπτωση, μια γυναίκα μπορεί να τοποθετήσει μια πρόσθεση σιλικόνης και ταυτόχρονα να σχηματίσει μια τεχνητή θηλή. Μερικές φορές ακόμη και ένας άνδρας μπορεί να χρειαστεί πλαστική επέμβαση στις θηλές εάν εμφανίσει ορμονικές παθήσεις (γυναικομαστία).

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και η τεχνική εξαρτάται από το τι πρέπει να διορθώσουν οι χειρουργοί. Χρειάζεται επίσης γενική αναισθησία και αφαίρεση ραμμάτων στις 10-14. Ημέρα.

σχόλιο ειδικού

πλαστικός χειρούργος

Αν ρωτήσετε τους περαστικούς: «Τι είδη πλαστικής χειρουργικής γνωρίζετε; », το 99% των ερωτηθέντων απαντά: «αυξητική στήθους». Χωρίς υπερβολή, αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής επέμβαση τόσο για ασθενείς όσο και για πλαστικούς χειρουργούς. Η εμπειρία που αποκτήθηκε με τα χρόνια ανάπτυξης της πλαστικής χειρουργικής είναι τεράστια, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συνθήκες ώστε ο ασθενής να έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα και η περίοδος αποκατάστασης να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στον κόσμο. Συχνά συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους, ειδικά σε γυναίκες που έχουν γεννήσει ή έχουν χάσει πολύ βάρος.

Τι άλλο ελκύει τις γυναίκες σε έναν πλαστικό χειρουργό; Επιθυμία να αισθάνονται ελκυστικοί για τους άνδρες και τη νεολαία. Το γυναικείο σώμα είναι όμορφο. Αλλά μετά την απόκτηση παιδιών και τον θηλασμό, ούτε μια κρέμα και γυμναστήριο δεν θα επαναφέρει το γυναικείο στήθος στο προηγούμενο σχήμα και ελαστικότητα. Οι γυναίκες αρχίζουν να κομπλεξίζονται και χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Ως αποτέλεσμα, ντρέπονται να γδύνονται όχι μόνο στην παραλία, αλλά και μπροστά στον ίδιο τους τον άντρα.

Για κάποιους ασθενείς, η αυξητική στήθους είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, για άλλους είναι ένα όπλο στον αγώνα ενάντια σε ανταγωνιστές που κοιτάζουν τον αγαπημένο τους άντρα. Για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, αυτή είναι μια ευκαιρία να νιώσουν γυναίκα! Φαίνεται ότι η επέμβαση είναι μία, αλλά τόσοι διαφορετικοί ασθενείς, μοίρες και συναισθήματα.

Οι ασθενείς που θέλουν να κάνουν εμφυτεύματα στήθους ανησυχούν συχνότερα για τις ακόλουθες ερωτήσεις: «Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του εμφυτεύματος; », «Πώς να επιλέξω χειρουργό; », «Τα ανατομικά ή στρογγυλά εμφυτεύματα είναι καλύτερα; », «Τι πρόσβαση; », «Πώς θα πάει η απεξάρτηση; ". Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεις τον ειδικό σου που εμπιστεύεσαι. Τις υπόλοιπες ερωτήσεις τις αποφασίζει ο χειρουργός, γιατί είναι υπεύθυνος για σένα και το στήθος σου. Σε αυτό το θέμα, θα συμβούλευα πρώτα από όλα για να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών της δουλειάς του Ιατρού και φυσικά ποτέ μην τσιγκουνευτείτε την ποιότητα των εμφυτευμάτων Διαβάστε κριτικές για τον χειρουργό.

Ένα σημαντικό σημείο που θα ήθελα να θίξω είναι η περίοδος αποκατάστασης. Είναι σημαντικό ο χειρουργός σας να διατηρεί επαφή μαζί σας καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αν πάνε ενάντια στις εντολές του γιατρού, δεν θα γίνει τίποτα. Μερικές φορές δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της επέμβασης. Αυτό είναι το σώμα σου, το στήθος σου, η ζωή σου. Και αν ο χειρουργός σας έχει απαγορεύσει να κάνετε έρωτα ή να σηκώνετε περισσότερα από 1, 5 κιλό μέσα σε 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση - υπάρχουν λόγοι για αυτό. Η αρχική αποκατάσταση μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων διαρκεί ένα μήνα. Ο χειρουργός πραγματοποιεί την τελευταία εξέταση ένα χρόνο μετά την επέμβαση.

Να είστε υγιείς και όμορφοι!

Πλαστικός Χειρουργός, Νικητής Διεθνούς Βραβείου, Καλύτερος Πλαστικός Χειρουργός Μαστοπλαστικής 2016, Καλύτερος Πλαστικός Χειρουργός Ρινοπλαστικής 2017

«Είναι δυνατός ο θηλασμός μετά από μαστοπλαστική; "— Ακούω αυτή την ερώτηση αρκετά συχνά στις διαβουλεύσεις μου. Σίγουρα - ναι, γιατί πολλά εξαρτώνται από το είδος της χειρουργικής επέμβασης που έγινε ή θα γίνει.

Στην ενδοπροσθετική, δηλαδή στην αυξητική στήθους, ο χειρουργός κάνει μια τομή κάτω από το στήθος ή κάτω από τη μασχάλη. Μέσω αυτής τοποθετεί ένα εμφύτευμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός δεν αγγίζει τους μαστικούς αδένες, αντίστοιχα, η διαδικασία δεν επηρεάζει την ικανότητα γαλακτοπαραγωγής. Επιπλέον, ακόμη και με μια τομή κατά μήκος του κάτω άκρου της θηλαίας θηλής, οι αδενικοί πόροι δεν αποκόπτονται και διατηρείται η διατροφική λειτουργία. Μπορείτε ακόμη και να βγάλετε μητρικό γάλα μετά την επέμβαση. Παρεμπιπτόντως, η σύνθεσή του παραμένει αμετάβλητη, αφού τα σύγχρονα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από ένα ασφαλές, μη τοξικό υλικό.

Είναι μύθος ότι τα εμφυτεύματα πρέπει να αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για αυτό, καθώς το στήθος μεγαλώνει στη θέση. Ωστόσο, πρόκειται για μια μάλλον ειδική περίπτωση. Έτσι, η ενδοπροσθετική μπορεί να γίνει τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό.

Δεν επηρεάζει τη διαδικασία της γαλουχίας και της μαστοπεξίας, δηλαδή την ανόρθωση στήθους. Συνήθως πραγματοποιείται μετά τον τοκετό για διόρθωση και αύξηση όγκου στους μαστούς. Μια τέτοια επέμβαση σας επιτρέπει να ταΐσετε το μωρό φυσικά και μετά την επόμενη γέννα.

Η μαστοπηξία συχνά συγχέεται με τη μαστοπλαστική μείωσης. Πρόκειται για επέμβαση μείωσης στήθους. Η περίσσεια δέρματος και λιπώδους ιστού αφαιρείται. Οι ασθενείς συνήθως καταφεύγουν σε μια τέτοια διαδικασία ευεξίας για να ανακουφίσουν τη σπονδυλική στήλη, ειδικά την αυχενική μοίρα, από τον υπερβολικό όγκο.

Η αναγωγική μαστοπλαστική επηρεάζει τους γαλακτοφόρους πόρους, κάτι που φυσικά επηρεάζει την πιθανότητα γαλουχίας. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα δυνατό. Επομένως, εάν μια νεαρή μητέρα σχεδιάζει ένα ή περισσότερα παιδιά, μπορεί να το πει σε έναν ειδικό που θα επιλέξει τη βέλτιστη επέμβαση.

Το πιο σημαντικό, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό και όχι με κορίτσια σε φόρουμ στο Διαδίκτυο. Άλλωστε εκεί γεννιούνται πολλοί ανεπιβεβαίωτοι και τρομακτικοί μύθοι. Σήμερα όμως, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, η πλαστική χειρουργική έχει γίνει πολύ πιο προσιτή και ασφαλής. Ακόμη και τα κορίτσια που θέλουν να κάνουν περισσότερα παιδιά μπορούν να χειρουργηθούν και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.