Χαρακτηριστικά εμφύτευσης μαστού

Ένας νέος κλάδος της ιατρικής εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα - η αισθητική χειρουργική, σκοπός της οποίας είναι η εμφύτευση μαστού. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τις περισσότερες φορές το ωραίο φύλο, δυσαρεστημένο με το μέγεθος του στήθους τους, καταφεύγει στις υπηρεσίες πλαστικών χειρουργών. Οι επεμβάσεις αυξητικής στήθους γίνονται με τη χρήση ειδικών εμφυτευμάτων.

Ενδείξεις για αυτό μπορεί να είναι:

 1. Η επιθυμία της ασθενούς να μεγαλώσει το στήθος και να του δώσει πιο ελκυστικό σχήμα.
 2. Αποκατάσταση μαστού μετά από ριζική μαστεκτομή (αφαίρεση) λόγω διαφόρων παθήσεων.
 3. Ασυμμετρία των μαστικών αδένων.
 4. Συγγενείς ανωμαλίες και ανατομικά ελαττώματα.
 5. συνέπειες τραύματος.

Όταν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται αυξητική στήθους, αντιμετωπίζει 3 βασικά καθήκοντα από τα οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το θετικό αποτέλεσμα: η επιλογή κλινικής, εξειδικευμένου χειρουργού και είδη εμφυτευμάτων στήθους.

Πλαστικοί χειρουργοί για αυξητική στήθους

Η επιλογή ενός ειδικού

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κλινική και πλαστικό χειρουργό; Στις μεγάλες πόλεις, υπάρχουν πολλές κλινικές που παρέχουν υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής. Υπάρχει ο φόβος να συναντήσετε αδίστακτους ειδικούς και μετά να τους πληρώσετε με την υγεία και τα τεντωμένα νεύρα τους για πολλά χρόνια. Υπάρχουν ορισμένα προηγούμενα στη νομική πρακτική όταν λογοδοτήθηκαν και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για υλικές και ηθικές ζημιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το κόστος των καλών εμφυτευμάτων και η εργασία μιας ιατρικής ομάδας είναι αρκετά υψηλό. Δεν πρέπει να εμπλακείτε σε διάφορες προσφορές και εκπτώσεις. Εάν μια επέμβαση προσφέρεται σε τιμή πολύ χαμηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς, είναι καλύτερα να μην ρισκάρετε την υγεία σας και να αρνηθείτε.

Υπάρχουν πολλά κριτήρια για την κατάλληλη επιλογή κλινικής:

 1. Το ίδρυμα διαθέτει άδειες, κατάλληλες άδειες, οι ειδικοί του έχουν παρακολουθήσει εξειδικευμένη εκπαίδευση και προσκομίζουν συμβολαιογραφικά αντίγραφα του πτυχίου του πανεπιστημίου, καθώς και μαθήματα εξειδίκευσης.
 2. Η κλινική διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού ανάνηψης και εντατικής θεραπείας.
 3. Η επέμβαση πραγματοποιείται από ομάδα χειρουργών, αναπνευστήρων και νοσοκόμων απολέπισης.
 4. Το κόστος των υπηρεσιών περιλαμβάνει μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση.
 5. Η κλινική έχει καλές κριτικές ασθενών και είναι σεβαστή στην ιατρική κοινότητα.
 6. Ο γιατρός μιλάει λεπτομερώς για τις αποχρώσεις της επέμβασης και της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης μιας ενότητας για πιθανές επιπλοκές.
 7. Η κλινική ελέγχει προσεκτικά την υγεία του ασθενούς πριν ορίσει την ημερομηνία της επέμβασης.

Έτσι καθορίστηκε η κλινική και ο πλαστικός χειρουργός που θα κάνει την επέμβαση. Απομένει να επιλέξουμε εμφυτεύματα στήθους.

Επιλογή του εμφυτεύματος για την αυξητική στήθους

επιλογή εμφυτευμάτων

Τι είσαι? Τα εμφυτεύματα στήθους είναι ένα κέλυφος γεμάτο με μια συγκεκριμένη σύνθεση.

Ως πληρωτικό χρησιμοποιούνται:

 • αλατούχο διάλυμα;
 • Γέλη;
 • μείγμα διαλυμάτων.

Τα εμφυτεύματα στήθους με φυσιολογικό ορό πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται στο τρέχον στάδιο ανάπτυξης της αισθητικής χειρουργικής. Δεν μπορείτε να επιτύχετε ένα μακροπρόθεσμο καλλυντικό αποτέλεσμα - με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται πτυχές και φυμάτιοι στην επιφάνεια του θώρακα. Το περιεχόμενο γέλης στο εμφύτευμα δεν μπορεί να κινηθεί τόσο ελεύθερα, επομένως προτιμάται.

Η τελευταία γενιά εμφυτευμάτων κορυφαίων δυτικών κατασκευαστών βασίζεται σε ένα ειδικό τζελ που δεν κινείται όταν αλλάζει η θέση του σώματος. Ως αποτέλεσμα, το στήθος διατηρεί το ελκυστικό του σχήμα για πολλά χρόνια.

Τα εμφυτεύματα στήθους με gel έχουν:

 1. Ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα από ίνες σιλικόνης.
 2. Συνεκτικό πληρωτικό gel με υφή που μοιάζει με gel.
 3. Εάν σπάσει, το τζελ δεν μπαίνει στον ιστό του μαστού, αλλά παραμένει μέσα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ανατομικό εμφύτευμα που ταιριάζει με το φυσικό σχήμα του μαστού της ασθενούς. Με επίπεδο στήθος, συνιστάται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε σχήμα δάκρυ με καμπύλη δισκέτας. Ο χειρουργός και ο ασθενής πρέπει να λάβουν κοινή απόφαση σχετικά με τη μαστοπλαστική και τα εμφυτεύματα. Σε καλές κλινικές, προτείνεται η δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου, το οποίο θα επιτρέψει την αξιολόγηση του αποτελέσματος μιας μελλοντικής επέμβασης.

Εκτός από το σχήμα, επιλέγεται το μέγεθος των εμφυτευμάτων. Στα μοντέρνα μοντέλα, ένα μέγεθος αντιστοιχεί σε 150 ml πληρωτικού gel. Εάν σχεδιάζεται αύξηση του μαστού κατά δύο μεγέθη, τότε επιλέγονται εμφυτεύματα με όγκο 300 ml.

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις που ο χειρουργός εγχέει το υλικό πλήρωσης στο κέλυφος κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Λαμβάνει μια ατομική απόφαση για την ποσότητα της γέλης που θα γίνει η ένεση με βάση:

 • αναλογίες του σώματος,
 • μέγεθος στήθους,
 • τρέχον μέγεθος στήθους
 • πυκνότητα δέρματος.

Μετά την εισαγωγή του εμφυτεύματος στο στήθος, με την πάροδο του χρόνου σχηματίζεται μια κάψουλα συνδετικού ιστού, η οποία διεισδύει στους πόρους. Το στήθος είναι φυσικά απαλό και δεν παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου. Σε ορισμένους ασθενείς, αναπτύσσεται μια πολύ πυκνή κάψουλα, η οποία κάνει τους μαστικούς αδένες σκληρούς. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να τα κάνει να χάσουν το σχήμα τους.

Εμφύτευμα αυξητικής στήθους

θέση των εμφυτευμάτων

Πώς τοποθετούνται τα εμφυτεύματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης; Η θέση των εμφυτευμάτων στο στήθος καθορίζει το σχήμα των μαστικών αδένων. Το πόσο γρήγορα και καλά «ριζώνουν» στον οργανισμό εξαρτάται από τη σωστή επιλογή του.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι τοποθέτησης εμφυτευμάτων:

 1. Πάνω από τον θωρακικό μυ. Οι ασθενείς επιβιώνουν την περίοδο αποκατάστασης γρήγορα και εύκολα, το οίδημα υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η σύσπαση των θωρακικών μυών δεν προκαλεί καμία παραμόρφωση του εμφυτεύματος. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εξελιχθεί σε μια σφιχτή συνδετική κάψουλα, καθιστώντας δύσκολη τη μαστογραφία.
 2. Κάτω από τον θωρακικό μυ. Σε αυτή την περίπτωση, το εμφύτευμα δεν παρεμβαίνει στη μαστογραφία, δεν μεγαλώνει με πυκνή κάψουλα, αλλά μπορεί να παραμορφωθεί λόγω της συστολής των μαστικών αδένων.
 3. Ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ της περιτονίας του θωρακικού μυός και του ιστού του μαστικού αδένα. Αυτό σας επιτρέπει να στερεώσετε με ασφάλεια το εμφύτευμα και να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις.

Η επέμβαση εμφυτευμάτων στήθους πραγματοποιείται σε κλινική, συνήθως υπό γενική αναισθησία. Ο χειρουργός κάνει μια τομή κάτω από τη μασχάλη, κάτω από την πτυχή του μαστού ή γύρω από την θηλή. Σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν λιγότερο αισθητές ουλές. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-2 ώρες, ανάλογα με την πολυπλοκότητα.

Κορίτσι με εμφυτεύματα αύξησης στήθους

Χρόνος αποθεραπείας μετά από μαστοπλαστική

Την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση, ο ασθενής παραμένει στην κλινική υπό την επίβλεψη γιατρών και ιατρικού προσωπικού. Με φυσιολογική υγεία, παίρνει εξιτήριο μετά το ντύσιμο τη δεύτερη μέρα. Στις 5 -7Την επομένη της επέμβασης γίνονται τσεκ απ και αν χρειαστεί επιδέσμους και 10-14Επισημάνετε τα ράμματα που αφαιρέθηκαν. Το υπόλοιπο της περιόδου αποκατάστασης πραγματοποιείται από την ίδια την ασθενή χωρίς επιπλοκές.

Πρέπει:

 • φοράτε ειδικά εσώρουχα συμπίεσης που συνταγογραφούνται από τον γιατρό,
 • Περιορισμός του σωματικού φορτίου στην ωμική ζώνη,
 • στη διαδικασία ανάκαμψης, να ασχοληθεί με έναν συνήθη τρόπο ζωής,
 • Προστατέψτε το στήθος από υπερθέρμανση και τραυματισμούς υποθερμίας,
 • επιστροφή σταδιακά στον αθλητισμό.

Η συνολική περίοδος αποκατάστασης, όταν το οίδημα εξαφανιστεί τελείως και μπορούν να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της μαστοπλαστικής, είναι 4-6 μήνες.

Προετοιμασία για επέμβαση αυξητικής στήθους με εμφυτεύματα

Κίνδυνοι της επέμβασης αυξητικής στήθους

Η μαστοπλαστική ανήκει στην κατηγορία των πολύπλοκων επεμβάσεων, μετά τις οποίες μπορεί να προκύψουν γενικές χειρουργικές επιπλοκές:

 1. Αιμορραγία. Ο κίνδυνος αιμορραγίας αυξάνεται από την κακή πήξη του αίματος, μερικές φορές ένα μη ραμμένο αιμοφόρο αγγείο ή ένα σκισμένο ράμμα μπορεί να είναι η αιτία.
 2. Μόλυνση. Το χειρουργικό πεδίο της μαστοπλαστικής είναι εκτεταμένο, η μόλυνση από το περιβάλλον δέρμα μπορεί να εισέλθει στην πληγή.
 3. Ο σχηματισμός πυκνών ουλών. Μερικές φορές σχηματίζονται παραμορφωτικές ουλές στο σημείο του ράμματος. Αφαιρούνται με εκτομή.

Εκτός από τις γενικές χειρουργικές επιπλοκές, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των επεμβάσεων αυξητικής μαστού:

 1. ρήξη του εμφυτεύματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω παραβιάσεων του καθεστώτος του ασθενούς κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης ή λόγω ελαττωμάτων του εμφυτεύματος.
 2. Παραμόρφωση μαστού με στρογγυλά εμφυτεύματα. Εμφανίζεται όταν ο ασθενής αγνοεί τη χρήση εσωρούχων συμπίεσης ή λόγω λανθασμένα επιλεγμένης τακτικής για την εισαγωγή του εμφυτεύματος.
 3. Απώλεια της αίσθησης στη θηλή και την θηλή. Ο λόγος είναι παραβίαση της ακεραιότητας των νευρικών απολήξεων.
 4. Οίδημα λόγω διαταραγμένης λεμφικής παροχέτευσης.
 5. Ο σχηματισμός μιας πυκνής μεμβράνης κάψουλας, η οποία στην περίπτωση των ανατομικών εμφυτευμάτων μπορεί να παραμορφώσει το στήθος.
Σουτιέν μετά από αυξητική στήθους με εμφυτεύματα

Εναλλακτική αυξητική στήθους

Υπάρχει εναλλακτική λύση στην αυξητική στήθους; Η χρήση καλλυντικών - κρέμες, τζελ, αλοιφές δεν θα δώσει θετικά αποτελέσματα. Δεν μπορείτε να μεγαλώσετε το στήθος σας με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, οι ορμόνες που περιέχονται σε αυτό μπορεί να προκαλέσουν μια ανισορροπία που είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί.

Η έλλειψη όγκου και ασυμμετρίας μπορεί να αντισταθμιστεί φορώντας ένα ειδικό σουτιέν. Ακόμα, μόνο η επέμβαση αυξητικής στήθους μπορεί να αποκαταστήσει την αυτοπεποίθηση και την ελκυστικότητα της γυναίκας.