Lipofilling στήθους: Αυξητική στήθους χωρίς εμφυτεύματα

Η αυξητική στήθους με lipofilling είναι δημοφιλής. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι συνδυάζει τόσο το περίγραμμα σώματος (λιποαναρρόφηση) όσο και την αυξητική στήθους, ώστε να μπορείτε επίσης να διορθώσετε το σχήμα του στήθους. Επιπλέον, αφού το δέρμα δεν έχει σπάσει, δεν μένουν ουλές και ουλές στο δέρμα μετά. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτεί κάποια προετοιμασία με τη μορφή ιατρικής εξέτασης και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις

Το Lipofilling, ή η διαδικασία ενίσχυσης του σχήματος του σώματος με το λίπος σας, κερδίζει όλο και μεγαλύτερη προσοχή από τις γυναίκες τον τελευταίο καιρό. Γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όταν αλλάζετε το σχήμα του μαστού. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι η διαδικασία μπορεί να αντιμετωπίσει μια ποικιλία προβλημάτων που σχετίζονται με την επιδείνωση της εμφάνισης της προτομής:

 • Παραμόρφωση του μαστού μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη.
 • Χειρουργικές επεμβάσεις στην ογκολογία.
 • Φυσική Γήρανση.
 • εξάλειψη της ασυμμετρίας.
 • Η ανάγκη για διόρθωση σχημάτων μετά την εισαγωγή των εμφυτευμάτων σιλικόνης.
 • Το στήθος σχηματίζεται μικρό.

Όπως κάθε παρέμβαση στο σώμα, έτσι και το lipofilling ενέχει ορισμένους κινδύνους.

Αντενδείξεις:

 • περίοδο εμμήνου ρύσεως.
 • Παθήσεις του ενδοκρινικού συστήματος.
 • φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα.
 • δερματικές ασθένειες.
 • Ογκολογικές παθολογίες.

Η διαδικασία λιποπλήρωσης πραγματοποιείται όχι νωρίτερα από ένα χρόνο μετά το τέλος του θηλασμού.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα οφέλη του lipofilling περιλαμβάνουν:

 • Σχετική ασφάλεια και σχεδόν πλήρης απουσία τραύματος δέρματος.
 • Η απουσία μακράς διαδικασίας αποκατάστασης σε νοσοκομείο.
 • Το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορεί εύκολα να διορθωθεί.
 • Δυνατότητα ταυτόχρονης λιποαναρρόφησης και διόρθωσης μαστού.
 • Χωρίς επιπλοκές και καλή ανεκτικότητα.
 • Διόρθωση μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων κατά την τοποθέτηση προσθετικών μαστών.
 • Διατήρηση φυσικού σχήματος στήθους με ρέουσες μεταβάσεις.

Μειονεκτήματα της μεθόδου:

 • Η ανάγκη για επαρκή παροχή σωματικού λίπους.
 • Σχεδόν αναπόφευκτη πρόσθετη ανάγκη για διόρθωση.
 • Ταχεία απορρόφηση ιστού δότη.
 • Δυνατότητα αύξησης του μπούστου κατά 2 μεγέθη το πολύ.

Πιθανές επιπλοκές:

 • Διαπύρωση του ενέσιμου λιπώδους ιστού.
 • Ο σχηματισμός ινωδών στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν σε παραμορφώσεις του μαστού.
 • συσσώρευση αλάτων.
 • προκαλούν θρόμβους.
 • πρήξιμο.
 • θάνατος ιστού.
 • Παραβίαση ευαισθησίας.
 • Η εμφάνιση χρωστικών κηλίδων.

Οι ασθενείς φοβούνται ότι οι διορθώσεις του μαστού θα προκαλέσουν ογκολογικές διεργασίες. Ωστόσο, η λιποπλήρωση του μαστού δεν είναι αιτία καρκίνου.

Τέτοιες ανησυχίες προκύπτουν από το γεγονός ότι η μαστογραφία μετά την επέμβαση μπορεί να δείξει την παρουσία σχηματισμών που με την πρώτη ματιά μοιάζουν με κακοήθεις όγκους. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ασβεστολιθικούς σχηματισμούς που δημιουργούνται από παρεμβολές. Επομένως, η παρέμβαση πρέπει πρώτα να αναφερθεί στον εξεταζόμενο γιατρό.

Μπορείτε να θηλάσετε νεογνά μετά το λιπογέμισμα. Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει τη φυσική διαδικασία του θηλασμού.

Σύγκριση εμφυτευμάτων σιλικόνης και λιποπλήρωσης

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ της λιποπλήρωσης και της αυξητικής στήθους με εμφυτεύματα.

τύπος λειτουργίας αναισθησία υλικό τραυματισμό στο δέρμα αποτέλεσμα χρόνος αποκατάστασης περιορισμοί μεγέθους διάρκεια δράσης
λιποπλήρωση Γενικά ή συνδυασμένα λιποκύτταρα του ασθενούς Μικρά στρογγυλά σημάδια όπου πάρθηκε το υλικό στήθος με φυσική εμφάνιση 1 μέρα Μην ανεβείτε πάνω από 2 μεγέθη Έως 3 χρόνια
πλαστικό στήθους Γενικός τεχνητή πρόθεση Επιμήκεις τομές που αφήνουν σημάδια Αφύσικη εμφάνιση του μαστού - οι καμπύλες τεχνητής προέλευσης είναι καθαρά ορατές κάτω από το δέρμα Περισσότερο, απαιτεί διάλειμμα καριέρας όχι Περίπου 8 χρονών

Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή κλινικής πλαστικής χειρουργικής. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να επισκεφθείτε την εγκατάσταση, να επιθεωρήσετε τον εξοπλισμό του χειρουργείου και να αξιολογήσετε το επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού. Εάν η κλινική δεν μπορεί να παράσχει έμπειρο αναισθησιολόγο, μην χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους. Χαρακτηριστικά μιας καλής κλινικής:

 • Η παρουσία όλων των απαραίτητων για την μετεγχειρητική ανάρρωση του ασθενούς.
 • Απαιτείται σειρά υποχρεωτικών προδιαδικαστικών εξετάσεων.
 • Αναισθησία υψηλής ποιότητας, μετά την οποία ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία επίμονη ενόχληση.
 • Η επέμβαση γίνεται από μαστολόγο, δηλαδή εξειδικευμένο ειδικό.
 • Αποστειρωμένα όργανα.
 • Διαθεσιμότητα εξειδικευμένου προσωπικού υποστήριξης.
 • Μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενούς καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης.

Το θετικό αποτέλεσμα της επέμβασης εξαρτάται από τα προσόντα του πλαστικού χειρουργού. Καλό είναι να μελετήσετε προσεκτικά το βιογραφικό του και να αναζητήσετε κριτικές σχετικά με τη δουλειά.

Κατά την αρχική διαβούλευση, ο γιατρός πρέπει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία του ασθενούς και να πραγματοποιήσει μια εξέταση. Εξηγεί πώς λειτουργεί η διαδικασία, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες και ποια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν. Είναι σημαντικό μετά τη συνάντηση μαζί του, να προκύψει εμπιστοσύνη και να εξαφανιστούν οι αμφιβολίες.

Πριν από τη λιποπλήρωση, πρέπει να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες (κάπνισμα και κατανάλωση αλκοόλ) λίγους μήνες πριν την επέμβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, η διαδικασία αποκατάστασης θα καθυστερήσει επ' αόριστον.

Αξίζει επίσης να σταματήσετε τη λήψη φαρμάκων που επηρεάζουν την πήξη του αίματος. το πιο γνωστό από τα οποία είναι η ασπιρίνη. Κατά την περίοδο της προετοιμασίας, πρέπει να αποφεύγονται δίαιτες και φορτία που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το βάρος και να μειώσουν το σωματικό λίπος.

Πριν από τη διαδικασία, καθώς και πριν από οποιαδήποτε επέμβαση, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση: συλλογή αίματος και ούρων, ΗΚΓ, ακτινογραφία, μαστογραφία, υπερηχογράφημα των μαστικών αδένων. Μετά από αυτό, ο θεραπευτής πρέπει να βγάλει ένα συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση της υγείας και την ετοιμότητα του σώματος.

εφαρμογή της διαδικασίας

Ο ασθενής πρέπει να αφαιρέσει το μακιγιάζ, να ξεπλύνει τα καλλυντικά (συμπεριλαμβανομένων λοσιόν και τονωτικών), να καθαρίσει την πλάκα των νυχιών από τεχνητές επικαλύψεις.

Η επέμβαση διαρκεί δύο ώρες και πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις:

 1. Το υλικό του δότη (λιπώδης ιστός) λαμβάνεται από τους μηρούς, την κοιλιά και τους γλουτούς. Οι σωλήνες εισάγονται σε μικρές τομές στο δέρμα, μέσω των οποίων αντλείται με σύριγγα. Οι βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και τις νευρικές απολήξεις αποκλείονται με αυτή τη μέθοδο εξαγωγής υλικού.
 2. Ένα σημαντικό βήμα είναι η επεξεργασία και ο καθαρισμός του υλικού για την επέμβαση. Διαχωρίζεται από το αίμα, τα νεκρά κύτταρα και τα παυσίπονα. Εάν αυτό δεν συμβεί, το σώμα μπορεί να απορρίψει αυτά τα κύτταρα.
 3. Στο τελικό στάδιο, το υλικό εγχέεται υποδόρια ή στους ενδομυϊκούς χώρους. Το εισαγόμενο στρώμα υλικού θα πρέπει να έχει τη μορφή κηρήθρας. Αυτό είναι σημαντικό, διαφορετικά το ύφασμα δεν θα ανέβει και δεν θα δώσει όγκο.

Το Lipofilling γίνεται μόνο για μικρές αλλαγές στο σχήμα ή το μέγεθος του μαστού. Για μεγαλύτερους όγκους συνιστάται διόρθωση με εμφυτεύματα στήθους.

Δεδομένου ότι η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, ο ασθενής παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση για μία ακόμη ημέρα.

πριν και μετά την αυξητική στήθους

Είναι καλύτερο να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα σε έξι μήνες: Σε αυτό το διάστημα, το σχήμα του μαστού αλλάζει. Μόνο μετά την πάροδο αυτού του χρόνου μπορεί να υποτεθεί ότι το υλικό που εισάγεται έχει ριζώσει και περιλαμβάνεται στο έργο του σώματος.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει με το lipofilling μπορεί να παρατηρηθεί μέσα σε 2-3 χρόνια. Στο τέλος της περιόδου, παραμένει μόνο το 30-40% της αρχικής ποσότητας ιστού δότη. Για να παγιωθεί το αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες, πραγματοποιούνται διορθωτικές διαδικασίες, οι οποίες συνίστανται στην εισαγωγή πρόσθετου υλικού με ένεση.

μετεγχειρητική περίοδο

Η ταχύτητα ανάρρωσης μετά την επέμβαση επηρεάζεται από την ηλικία και τον τρόπο ζωής του ασθενούς. Μετά την επέμβαση, ο ελαφρύς πόνος στην περιοχή του θώρακα μπορεί να είναι ενοχλητικός, για τον οποίο μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο. Οι ουλές στην περιοχή του θώρακα δεν ενοχλούν τον ασθενή γιατί χρησιμοποιούνται μόνο λεπτές βελόνες για ενέσεις. Μόνο η λιποαναρρόφηση αφήνει σημάδια, αλλά η διάμετρός τους, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 3 mm. Το πρήξιμο και οι μώλωπες εξαφανίζονται μετά από περίπου τρεις εβδομάδες. Για να αποφευχθεί η φλεγμονώδης διαδικασία, ο ασθενής συνταγογραφείται μια πορεία αντιβιοτικών.

Η διαδικασία δεν επηρεάζει την απόδοση, επομένως μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση. Μετά από αυτό, δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με σωματική εργασία και αθλήματα, όπου το φορτίο κατανέμεται στα μέρη του σώματος που εμπλέκονται στην πλαστική χειρουργική. Η πεζοπορία δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη. Δεν μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στο σολάριουμ και να μείνετε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απότομη απώλεια βάρους μετά τη λιποπλήρωση συμβάλλει στη σημαντική μείωση του λιπώδους ιστού, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε το βάρος σας. Δεν πρέπει να διαφέρει σημαντικά από το επίπεδο τη στιγμή της λειτουργίας. Εάν εμφανιστεί ασυμμετρία, πραγματοποιείται μια διορθωτική διαδικασία (όχι νωρίτερα από έξι μήνες αργότερα).

Η γνώμη των γιατρών και των ασθενών

Οι γιατροί έχουν διαφορετικές απόψεις για το λιπογέμισμα του μαστού. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να γίνεται η επέμβαση αυστηρά σύμφωνα με τις ενδείξεις και όχι μόνο κατόπιν αιτήματος του ασθενούς.

Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί που εξασκούν τη χρήση βλαστοκυττάρων ως δότη. Το εξηγούν από το γεγονός ότι τέτοιος ιστός ριζώνει 50% καλύτερα. Άλλοι αντιτίθενται σε αυτήν την προσέγγιση και λειτουργούν μόνο με λιποκύτταρα.

Μερικές γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αναφέρουν ενόχληση μετά την αναισθησία, αλλά αυτό εξαφανίζεται σε μια μέρα. Επίσης, πολλοί μπερδεύονται σχετικά με την ανάγκη επανόρθωσης και εντελώς μάταια, αφού σας επιτρέπει να διορθώσετε το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν αρκετές ανασκοπήσεις στις οποίες σημειώνεται η μακροπρόθεσμη επίδραση της διαδικασίας. Υπάρχουν επίσης απογοητευμένοι ασθενείς των οποίων το στήθος, αντίθετα, επανήλθε πολύ γρήγορα στο προηγούμενο σχήμα.

Εάν μια γυναίκα τείνει να συσσωρεύει λιπώδη ιστό στο κάτω μέρος του σώματος, το στήθος θα χάσει τον όγκο πιο γρήγορα μετά την επέμβαση.